FAQ  •  Register  •  Login

Serviio stops working after few minutes - Samsung UE40D6500

<<

loverbot

Serviio newbie

Posts: 5

Joined: Wed Jul 03, 2013 8:34 pm

Post Wed Jul 03, 2013 8:44 pm

Serviio stops working after few minutes - Samsung UE40D6500

Hi,

I've Samsung UE40D6500 and I'm using Serviio 1.2.1 on Windows 8 Pro 64bit.

Problem:
Serviio crash after few minutes.

My Serviio Settings:
- Bound IP Address: 192.168.1.68
- Renderer Profile:
- IP Address: 192.168.1.64
- Device Name: UE40D6500
- Profile: Samsung TV / player (C/D/E-series)
- Using wireless connection, all required ports are open.

I've read almost every post on forum and tried several solutions, but nothing worked. I'd really appreciate any help to fix my problem as soon as possible..

I've attached my serviio.log file.

Thanks in advance and best regards,
loverbot.
Attachments
serviio.log
My serviio log.
(22 KiB) Downloaded 86 times
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16690

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Thu Jul 04, 2013 3:54 pm

Re: Serviio stops working after few minutes - Samsung UE40D6

What crashes? On the PC, on the TV? When playing a file? What file? Need details.
<<

loverbot

Serviio newbie

Posts: 5

Joined: Wed Jul 03, 2013 8:34 pm

Post Thu Jul 04, 2013 8:03 pm

Re: Serviio stops working after few minutes - Samsung UE40D6

It does crash on TV. After several minutes popup message appear and I have to restart TV. After that it works, but again just for few minutes.

I prefer Serviio than Samsung Allshare, because it was better.
<<

loverbot

Serviio newbie

Posts: 5

Joined: Wed Jul 03, 2013 8:34 pm

Post Thu Jul 04, 2013 8:04 pm

Re: Serviio stops working after few minutes - Samsung UE40D6

And file type is for example:
- Side.Effects.2013.SLOSubs.DVDRip.XviD-DrSi.avi
<<

loverbot

Serviio newbie

Posts: 5

Joined: Wed Jul 03, 2013 8:34 pm

Post Thu Jul 04, 2013 8:08 pm

Re: Serviio stops working after few minutes - Samsung UE40D6

It works perfectly for around 10-20mins and after that time, Serviio just stops. I've read all topics with similar problems on samsung tvs, but couldn't find a solution. If it's possible to help me, I'd really appreciate it. Otherwise I'll have to find an alternative :(
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16690

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Thu Jul 04, 2013 9:18 pm

Re: Serviio stops working after few minutes - Samsung UE40D6

What Popup message?
<<

Bumru5h

Serviio newbie

Posts: 3

Joined: Sat Jul 06, 2013 3:25 am

Post Sat Jul 06, 2013 2:55 pm

Re: Serviio stops working after few minutes - Samsung UE40D6

Having a Samsung TV as well, I am assuming he is talking about the popup message on the TV that the "Device has been disconnected". You shut off the TV and turn it back on which allows it to see Serviio again. Mine does it but I am relating it to the Java/OS X 10.8.4 breakage.
<<

jkaik8589

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Tue Jul 16, 2013 12:23 am

Post Wed Jul 17, 2013 2:42 am

Re: Serviio stops working after few minutes - Samsung UE40D6

I am also having exact same issue with my serviio/ samsung UN50ES6150 tv on macbook pro osx 10.7.5
<<

SmiKooMan

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Wed Jul 17, 2013 6:03 am

Post Wed Jul 17, 2013 6:09 am

Re: Serviio stops working after few minutes - Samsung UE40D6

Serviio was working great with my Dell, Netgear router, and Samsung smart TV, until a few weeks ago. Now it crashes after five minutes or so, as described by others. I can't figure out what's going on but I started having problems with my SanDisk flash drive and disabling Samsung Kies background activity eliminated that problem.
<<

richierm257

User avatar

Streaming enthusiast

Posts: 32

Joined: Fri Dec 31, 2010 2:04 am

Location: Bah..........

Post Wed Jul 17, 2013 9:37 am

Re: Serviio stops working after few minutes - Samsung UE40D6

Same problem on my D7000 !
<<

simplykind

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Mon Jul 22, 2013 6:42 pm

Post Mon Jul 22, 2013 6:46 pm

Re: Serviio stops working after few minutes - Samsung UE40D6

Same problem with my pn60f8500. Also, there is no "F" option in the profile settings. My C series worked flawlessly. now im having all sorts of issues where folder I open are disconnecting me and when i do play a file it will disconnect a few minutes into the video
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16690

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Tue Jul 23, 2013 10:34 am

Re: Serviio stops working after few minutes - Samsung UE40D6

are there any errors in the log?
<<

loverbot

Serviio newbie

Posts: 5

Joined: Wed Jul 03, 2013 8:34 pm

Post Tue Jul 23, 2013 5:17 pm

Re: Serviio stops working after few minutes - Samsung UE40D6

Sorry, I was at holidays. The popup message is exactly what Bumru5h said:"Device has been disconnected". Then I have to restart my TV. It works again, but only for several minutes. I usually get 5-6 messages during the movie (appx. 1h 30min).
<<

jbucho@gmail.com

Serviio newbie

Posts: 6

Joined: Tue Mar 04, 2014 2:36 pm

Post Tue Feb 13, 2018 11:28 pm

Re: Serviio stops working after few minutes - Samsung UE40D6

I'm having the same problem.
Imac mid 2007
El capitan
Serviio 1.9
LG smart tv

Server stops working after 10-20 min.
Already clean installed my computer and stayed exactly the same.
Havent made any router or tv firmware update. One day it just started to do this.

Any ideas?
<<

AaronK

Serviio lover

Posts: 50

Joined: Sun Nov 04, 2012 11:06 pm

Post Wed Feb 14, 2018 3:39 am

Re: Serviio stops working after few minutes - Samsung UE40D6

Hi,

My issue ended up being the internet. I used Ethernet over Power (powerline devices) to run the internet through the house. Using EoP needs to be directly into the power socket not a power board and it's surge protected but the nature of the device needs to "surge".

I plugged the EoP device directly into the wall and it worked fine.

I only found this out after trying everything else. Ended up being easy, but took me to o everything else first.

Is this like you?
<<

jbucho@gmail.com

Serviio newbie

Posts: 6

Joined: Tue Mar 04, 2014 2:36 pm

Post Wed Feb 14, 2018 10:33 am

Re: Serviio stops working after few minutes - Samsung UE40D6

No... I'm using plain Ethernet.

Return to Samsung

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.