FAQ  •  Register  •  Login

Network Disconnection problems on Samsung Series 7

<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16252

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Wed Oct 19, 2016 1:11 pm

Re: Network Disconnection problems on Samsung Series 7

Did you go through some of the solutions offered here? viewtopic.php?f=5&t=10289
<<

madman10

Serviio lover

Posts: 54

Joined: Tue Oct 18, 2011 8:01 pm

Post Tue Nov 01, 2016 9:03 pm

Re: Network Disconnection problems on Samsung Series 7

I tried what you suggested and it still disconnects after 6mins, and then I continue where I left off and 6mins in it disconnects again.

I am stomped, and don't know where to go from here. I think maybe we need a profile for the model series of Samsung TV, it seems like this happens when playing MP4 files.

So anymore suggestions would be good, only this TV has this problem all my other devices work flawlessly the TV is Samsung UN50HU7000.
<<

Frankz

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Fri Dec 09, 2016 11:54 am

Post Fri Dec 09, 2016 12:17 pm

Re: Network Disconnection problems on Samsung Series 7

I'm experiencing the same issue as you described. After about 15-20 minutes it will completely lose connection to Serviio. I have a Samsung UE55KS7000(2016). If I had to take a guess, I think this is an issue caused by the TV itself and not by Serviio, although I can't be 100% sure. Is there any way to pull up a log from the samsung tv itself?

This is what the serviio logs display;
  Code:
2016-12-06 08:03:32,028 INFO  [PlaybackProgressUpdater] Started playback progress updater
2016-12-06 08:04:01,403 INFO  [PlaybackEventsManager] Playback of media item 267 has started at 0% on Identifier=192.168.0.240, Profile=Generic DLNA profile, Name=Unrecognized device
2016-12-06 08:33:37,611 INFO  [PlaybackEventsManager] Playback of media item 267 has stopped at 27% on Identifier=192.168.0.240, Profile=Generic DLNA profile, Name=Unrecognized device
2016-12-06 08:33:49,133 INFO  [PlaybackEventsManager] Playback of media item 267 has started at 0% on Identifier=192.168.0.240, Profile=Generic DLNA profile, Name=Unrecognized device
2016-12-06 09:03:52,007 INFO  [PlaybackEventsManager] Playback of media item 267 has stopped at 61% on Identifier=192.168.0.240, Profile=Generic DLNA profile, Name=Unrecognized device
2016-12-06 09:04:01,099 INFO  [PlaybackEventsManager] Playback of media item 267 has started at 0% on Identifier=192.168.0.240, Profile=Generic DLNA profile, Name=Unrecognized device
2016-12-06 09:37:03,847 INFO  [PlaybackEventsManager] Playback of media item 267 has stopped at 95% on Identifier=192.168.0.240, Profile=Generic DLNA profile, Name=Unrecognized device
2016-12-06 09:37:12,824 INFO  [PlaybackEventsManager] Playback of media item 267 has started at 0% on Identifier=192.168.0.240, Profile=Generic DLNA profile, Name=Unrecognized device
2016-12-06 09:46:24,668 INFO  [PlaybackEventsManager] Playback of media item 267 has stopped at 100% on Identifier=192.168.0.240, Profile=Generic DLNA profile, Name=Unrecognized device
2016-12-06 09:47:42,952 INFO  [PlaybackEventsManager] Playback of media item 267 has started at 99% on Identifier=192.168.0.240, Profile=Generic DLNA profile, Name=Unrecognized device
2016-12-06 09:47:45,689 INFO  [PlaybackEventsManager] Playback of media item 267 has stopped at 100% on Identifier=192.168.0.240, Profile=Generic DLNA profile, Name=Unrecognized device
<<

madman10

Serviio lover

Posts: 54

Joined: Tue Oct 18, 2011 8:01 pm

Post Mon Dec 12, 2016 3:33 am

Re: Network Disconnection problems on Samsung Series 7

I also think it has to do with the firmware version mine is at: 1160.4 BT-S :o
<<

zilvanis

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Mon Jan 16, 2017 10:14 am

Post Mon Jan 16, 2017 2:09 pm

Re: Network Disconnection problems on Samsung Series 7

I have the same problem with my SAMSUNG UE-55KS7502 After watching a movie for some time it just disappear from tv. I tried different DLNA application, but TV behavior still the same(movie suddenly dissapears from screen). I changed my router, but that didn't help. I will try to run serviio from different pc. If anyone has some other suggestions iam lisstening
Previous

Return to Samsung

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.