FAQ  •  Register  •  Login

Serviio 1.8 can't find Samsung UE46C6700

<<

JBat

Serviio newbie

Posts: 4

Joined: Sat Jan 28, 2017 7:52 pm

Post Sat Jan 28, 2017 9:39 pm

Serviio 1.8 can't find Samsung UE46C6700

Hello,

today in the midst of watching a movie I got the message that Serviio (v 1.7) lost the connection.
Since then Serviio can't find the tv again.

Serviio is running on a WHS Server.
I gave up after a while of trying to find the casue and updated to 1.8 but still no change.
I can ping the tv from the server but serviio can't/wont detect it.
The BD player (Samsung C Series as well) is being detected, but I don't want to have to power up the bd to stream a movie to the TV.

Anybody any ideas, why serviio can't find the tv anymore?

The only change of late, I updated the firmeware of my router.

Thanks in advance

Jason
Last edited by JBat on Sun Jan 29, 2017 6:42 pm, edited 1 time in total.
<<

JBat

Serviio newbie

Posts: 4

Joined: Sat Jan 28, 2017 7:52 pm

Post Sun Jan 29, 2017 6:40 pm

Re: Serviio 1.8 can't find Samsung UE46C6700

Ok, seems It's solved itself. As mysteriously as it vanished it's back.
<<

JBat

Serviio newbie

Posts: 4

Joined: Sat Jan 28, 2017 7:52 pm

Post Sun Jan 29, 2017 7:13 pm

Re: Serviio 1.8 can't find Samsung UE46C6700

And gone again...

last entries in log file:

2017-01-29 19:23:27,593 INFO [PlaybackEventsManager] Playback of media item 24 has stopped at 0% on Identifier=192.168.178.34, Profile=Samsung TV / player (C/D-series), Name=Samsung TV / player (C/D-series)
2017-01-29 19:23:27,593 INFO [PlaybackEventsManager] Playback of media item 25 has started at 0% on Identifier=192.168.178.34, Profile=Samsung TV / player (C/D-series), Name=Samsung TV / player (C/D-series)
2017-01-29 19:23:42,468 INFO [PlaybackEventsManager] Playback of media item 25 has stopped at 0% on Identifier=192.168.178.34, Profile=Samsung TV / player (C/D-series), Name=Samsung TV / player (C/D-series)
2017-01-29 19:24:15,031 INFO [PlaybackEventsManager] Playback of media item 25 has started at 0% on Identifier=192.168.178.34, Profile=Samsung TV / player (C/D-series), Name=Samsung TV / player (C/D-series)
2017-01-29 19:24:18,578 ERROR [ServiceInvoker] Illegal parameters passed to operation X_SetBookmark
java.lang.NumberFormatException: For input string: "3005984596"
at java.lang.NumberFormatException.forInputString(NumberFormatException.java:65)
at java.lang.Integer.parseInt(Integer.java:583)
at java.lang.Integer.valueOf(Integer.java:766)
at org.serviio.upnp.protocol.soap.ServiceInvoker.castMethodParameters(ServiceInvoker.java:291)
at org.serviio.upnp.protocol.soap.ServiceInvoker.invokeOperation(ServiceInvoker.java:211)
at org.serviio.upnp.protocol.soap.ServiceInvoker.invokeService(ServiceInvoker.java:75)
at org.serviio.upnp.webserver.ServiceControlRequestHandler.handleRequest(ServiceControlRequestHandler.java:65)
at org.serviio.upnp.webserver.AbstractRequestHandler.handle(AbstractRequestHandler.java:66)
at org.apache.http.protocol.HttpService.doService(HttpService.java:423)
at org.serviio.upnp.webserver.ServiioHttpService.doService(ServiioHttpService.java:78)
at org.apache.http.protocol.HttpService.handleRequest(HttpService.java:341)
at org.serviio.upnp.webserver.WebServer$WorkerThread.run(WebServer.java:204)
2017-01-29 19:38:46,078 INFO [PlaybackEventsManager] Playback of media item 421 has started at 0% on Identifier=192.168.178.26, Profile=Samsung TV / player (C/D-series), Name=Samsung DTV DMR

please note, connection was lost at 20:05 no log entries since the start of the playback no idea if that's normal.


and here the entry when the tv was found today
2017-01-29 18:28:57,218 INFO [RendererManager] Stored a new renderer: uuid='28fd036f-235a-0f6c-2630-c9dba80c6371', name = 'Samsung DTV DMR', ipAddress='192.168.178.26', profile = '7', accessGroupId = '1'

To me that seems to totally crazy
I didn't change a thing on the server or to the network at all while the movie was running.
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16475

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Tue Jan 31, 2017 1:12 pm

Re: Serviio 1.8 can't find Samsung UE46C6700

if you're using wifi, check the connection quality. Maybe a new neighbour is using the same channel, or something else might be affecting it
<<

JBat

Serviio newbie

Posts: 4

Joined: Sat Jan 28, 2017 7:52 pm

Post Sat Feb 11, 2017 4:47 pm

Re: Serviio 1.8 can't find Samsung UE46C6700

thanks zip, but it s running on LAN.

Anyway it seems to be working again, why ever it didn't for a while...

Return to Samsung

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.