FAQ  •  Register  •  Login

Change subtitles on TX-L37ET5E

<<

renecek

Serviio newbie

Posts: 14

Joined: Fri Jul 15, 2016 9:32 pm

Post Sun Oct 09, 2016 10:06 am

Change subtitles on TX-L37ET5E

Hi, is there any way to change size or weight of subtitles? If I watch for example TV series, there is a problem with reading subs because subs are too small etc.. See screenshots. Have latest Serviio free on Windows. Thank you

Image

Image
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16511

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Tue Oct 11, 2016 9:20 pm

Re: Change subtitles on TX-L37ET5E

Only if you use hardsubs (burned-in), then you can set size and color in the console (since 1.7)
<<

renecek

Serviio newbie

Posts: 14

Joined: Fri Jul 15, 2016 9:32 pm

Post Tue Oct 11, 2016 9:21 pm

Re: Change subtitles on TX-L37ET5E

Have external srt files with subtitles
<<

renecek

Serviio newbie

Posts: 14

Joined: Fri Jul 15, 2016 9:32 pm

Post Sat Oct 15, 2016 6:28 pm

Re: Change subtitles on TX-L37ET5E

bump
<<

DenyAll

DLNA master

Posts: 2074

Joined: Fri Mar 08, 2013 11:16 pm

Location: Adelaide, Australia

Post Sun Oct 16, 2016 12:04 am

Re: Change subtitles on TX-L37ET5E

What are your settings on Serviio Console,Delivery, Subtitle under the Burned-in subtitles.
If this is ticked, you can change the font size in that area. If it's not ticked, then it means it's up to the TV to set the font size - look for options on your TV. Failing that, consider using ASS subtitles (if our TV supports them) as that type of subtitle file allows you to set the font size.
DenyAll
Panasonic Viera CS610A | Panasonic Viera V20A | Sony PS4 | Sony PS3 | Panasonic DMP-BD79 | Yamaha RX-V500D | iPad | Windows 10 | Serviio 1.9 Pro
WinHelper | MediaInfo

Beta Tester, Moderator
Please do not PM me for support as any solution cannot be shared with others.
<<

renecek

Serviio newbie

Posts: 14

Joined: Fri Jul 15, 2016 9:32 pm

Post Sun Oct 16, 2016 8:41 am

Re: Change subtitles on TX-L37ET5E

If I have ticked "Enable burned-in subtitles" TV shows me there are no subtitles.
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16511

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Wed Oct 19, 2016 1:10 pm

Re: Change subtitles on TX-L37ET5E

renecek wrote:If I have ticked "Enable burned-in subtitles" TV shows me there are no subtitles.

In this case there will not be an option on the TV to turn them on/off. The file should just start playing with the subtitles burned into the stream (transcoded).

Post detailed log of playing the file pls.
<<

renecek

Serviio newbie

Posts: 14

Joined: Fri Jul 15, 2016 9:32 pm

Post Wed Oct 19, 2016 3:55 pm

Re: Change subtitles on TX-L37ET5E

I just updated Serviio to latest 1.7.1 (had 1.6.x). I checked "Enable burned-in subtitles" and my TV now shows me titles BUT I tried to change color in serviio console to red. Subtitles in TV are still white. Tried to change size of subtitles, TV shows still original subs.. Tried restart serviio server, same result..

Here is a log: http://pastebin.com/3bdVzNJc
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16511

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Fri Oct 21, 2016 3:51 pm

Re: Change subtitles on TX-L37ET5E

It's possible that the file is already in the temp folder transcoded with the original font settings. You could either play another transcoded file and come back or restart the PC and try again the same file.
<<

renecek

Serviio newbie

Posts: 14

Joined: Fri Jul 15, 2016 9:32 pm

Post Fri Oct 21, 2016 4:59 pm

Re: Change subtitles on TX-L37ET5E

Tried play another file, tried restart PC and then play files, still have default font, size and color of subtitles.

Return to Panasonic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.