FAQ  •  Register  •  Login

Serviio 1.7.1 on QNap - connection refused

<<

avg_joe

Serviio newbie

Posts: 3

Joined: Thu Dec 29, 2016 11:08 am

Post Thu Dec 29, 2016 11:18 am

Serviio 1.7.1 on QNap - connection refused

Hello,

I have installed Serviio 1.7.1 on my Qnap NAS TS-410 using the app provided by Qnap.
When I try to access the Serviio setup page on the NAS, in my case http://192.168.1.49:23423/console, I get the error message "ERR_CONNECTION_REFUSED"

Uninstall/re-installing the app does not make any difference, neither is stopping and restarting the services. A quick check using netstat on the NAS showed that there is no service currently using port 23423.

Any suggestion will be greatly appreciated.
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16471

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Fri Dec 30, 2016 9:38 pm

Re: Serviio 1.7.1 on QNap - connection refused

Check the NAS system log, see if the service started

Also chack serviio log files. Easiest is SSHing to the NAS and go to /share/MD0_DATA/.qpk/Serviio (I think)
<<

avg_joe

Serviio newbie

Posts: 3

Joined: Thu Dec 29, 2016 11:08 am

Post Fri Jan 06, 2017 8:04 pm

Re: Serviio 1.7.1 on QNap - connection refused

Hello,

Thanks for your help. I cannot find any process called serviio using ps -ef, I presume this means it is not running?
If that's the case, how do I start it manually?

Also, there is no file called serviio (or Serviio) under any of /share subfolders.

Further suggestions?

---- EDIT ----

I have used the following command to start the service:
/etc/init.d/serviio.sh start
Result, however, was not as hoped:
Starting Serviio ... Serviio startup command failed

Still no idea where the Serviio file log would be
<<

avg_joe

Serviio newbie

Posts: 3

Joined: Thu Dec 29, 2016 11:08 am

Post Sat Jan 21, 2017 6:09 pm

Re: Serviio 1.7.1 on QNap - connection refused

Has anybody got the same problem?
Any suggestion?
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16471

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Mon Jan 23, 2017 11:08 pm

Re: Serviio 1.7.1 on QNap - connection refused

log would be under /share/MD0_DATA/.qpkg/Serviio i think
<<

ianfretwell

Serviio newbie

Posts: 19

Joined: Sat Dec 14, 2013 12:59 pm

Post Mon Jan 30, 2017 8:18 am

Re: Serviio 1.7.1 on QNap - connection refused

I think the problem might be more because that NAS simply isn't up to running the newer version of Serviio - I had a TS412 and couldn't make it run on that either. No issue with more recent models though...

Return to NAS installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.