FAQ  •  Register  •  Login

HOWTO: Serviio on DNS-320 & DNS-325

<<

texas_72

Serviio newbie

Posts: 3

Joined: Mon Dec 03, 2012 10:36 am

Post Sat Dec 15, 2012 7:47 pm

Re: HOWTO: Serviio on DNS-320 & DNS-325

texas_72 wrote:I installed serviio 1.0.1 on my DNS-325 with samsung ue32es610 and seems to work very well, the only problem is the lack of back and forth filming on tv.

Thank you very much


Hi
Why do not I see a preview of the photo and video?
Thank you
<<

Vrator

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Sat Dec 29, 2012 9:10 pm

Post Sat Dec 29, 2012 9:21 pm

Re: HOWTO: Serviio on DNS-320 & DNS-325

Hello. Sorry for my not very good english.
I have a DNS320L. Is it possible to instal great Serviio to them? Is there some other issuess for it?

Thank for answer.
Best regards

Vrata
<<

trompetor

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Mon Feb 04, 2013 5:37 pm

Post Wed Feb 06, 2013 11:24 pm

Re: HOWTO: Serviio on DNS-320 & DNS-325

Hi
Sorry for my English

I've done all the instructions of the orginal README file. (and copy the file fun_plug in the file of the zip fun_plug.debian)
When I reboot my DNS320L, I've got a problem when I want to connect whith the SSH. I've got this message : "Network Error : Connection refused".

Thanks
<<

nikolav

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Thu Feb 28, 2013 5:42 pm

Post Thu Feb 28, 2013 5:51 pm

Re: HOWTO: Serviio on DNS-320 & DNS-325

Hi!
I just installed serviio 0.6.1 (from the first post) on my DNS-325. The problem that I have is that some time to time the TV (Samsung D6500) stop seeing the server. Sometimes I start the movie, try to play another one and the TV says "connection to the server lost" or similar. Ant I have to restart the TV (sometimes helps, sometimes not) to see again the server. They are both in the same network (192.168.0.101 and 192.168.0.111)

And can I upgrade to 1.0.1? And yes, I'm a total noob in Linux :(
<<

gjoenge

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Sun Mar 17, 2013 9:10 pm

Post Sun Mar 17, 2013 9:13 pm

Re: HOWTO: Serviio on DNS-320 & DNS-325

Am I missing something obvious? Where do you get the Package from? all links in the top post doesn't work.
<<

Greek Wizard

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Tue Oct 02, 2012 1:18 am

Post Tue Mar 19, 2013 11:31 pm

Re: HOWTO: Serviio on DNS-320 & DNS-325

gjoenge wrote:Am I missing something obvious? Where do you get the Package from? all links in the top post doesn't work.


The [free] link still works but it's painfully slow. Just click on the link and then click on the box with the red border (Valider et telecharger...) and you file will appear.

http://dl.free.fr/getfile.pl?file=/wMve4L6n

On that regards, would it be possible for someone much smarter than me to update the first post with an upgraded package (1.2?).

I would love to install this on my 325 so that I don't have the PC running, but honestly, it just seems to be a bit confusing to me as I have never dabbled in Linux at all. I have tried 3 times now and have failed each time. So frustrated. (i can't even get 061 installed)

All the other NAS seem to get updated by people here but this one seems to be the red-headed step child.

Please help?
<<

mdg@mdgsoft.dk

Serviio newbie

Posts: 12

Joined: Sun Dec 26, 2010 9:07 am

Post Wed Dec 25, 2013 7:54 pm

Re: HOWTO: Serviio on DNS-320 & DNS-325

Can the DNS-320 run 1.4 and is there a package for it?

Cheers and Merry Christmas
<<

Iveky

User avatar

DLNA master

Posts: 329

Joined: Thu Jan 31, 2013 5:17 pm

Location: Split, Croatia

Post Thu Dec 26, 2013 10:39 am

Re: HOWTO: Serviio on DNS-320 & DNS-325

i would like to know it too, if yes would buy that zyxel.
i have enough experience with linux...

Sent from my LG-E440 using Tapatalk 2
<<

gmarsz01

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Fri May 11, 2012 2:46 am

Post Tue Dec 31, 2013 8:37 pm

Re: HOWTO: Serviio on DNS-320 & DNS-325

mdg@mdgsoft.dk wrote:Can the DNS-320 run 1.4 and is there a package for it?

Cheers and Merry Christmas


I'm running 1.4 on my DNS320. I loaded the old Serviio_061 squeeze package on it but to a folder named Serviio_14 and then updated to serviio 1.4 by unzipping it to the proper folder: Serviio_14/opt/serviio/

I had to use Serviidroid to configure the install though... I played around trying to get the webui to work but there might be an issue due to renaming of the install folder?? Don't know for sure. There's no "browse" for share folders in serviidroid that I know of, so I wasn't sure where I needed to place the share folder, as I'd forgotten :lol: . It works fine if you place your 'shared content folder' under the squeeze install folder, which in my case was 'Serviio_14'. Then I just added the folder in Serviidroid as /shared_folder_name_here.

BTW... No online content works but it's my understanding this is a known issue on NAS????

Hope this helps.
<<

Yuriy

Serviio newbie

Posts: 2

Joined: Mon Jan 13, 2014 10:39 am

Post Wed Jan 15, 2014 5:31 pm

Re: HOWTO: Serviio on DNS-320 & DNS-325

There are Serviio packages for DNS-325, DNS-327L and DNS-345. Since it's based on java it is necessary install java7 package too. These packages are available on page below: http://dlink.vtverdohleb.org.ua/Add-On/
<<

1nv1nc1ble

Serviio newbie

Posts: 2

Joined: Thu Jan 30, 2014 6:06 pm

Post Thu Jan 30, 2014 6:09 pm

Re: HOWTO :Servio on DNS-320 & DNS-325

tihob wrote:
siccak wrote:Hello tihob,

i am really new to all this NAS stuff. I have successfully installed Serviio to my DNS-320 via your package. I can see in servio.log that Serviio server is running, i can see him in my TV too. But how i can control the server? I mean adding stuff to library and etc. I suppose that i can use WebUI for it, but i dont know how to do it.

Can you please help me?


Hi,
I will made a complete "how to" this week for explain all...

For Configure Serviio, you must use the web UI!
To activate the webUI :
->Connect in ssh to your NAS :
ssh root@IpOfYourNas
password : serviio

->Launch Apache's service :
/etc/init.d/apache2 start

->Verify if the apache is running :
top
(You must have 4 line with apache2)

->With your web broswer connect to the webUI
http://IPNAS:8080/serviio

Don't forget the :8080

->Configure the webUI

When you have finish you can stop apache2 to preserve cpu with :
/etc/init.d/apache2 stop

For your information Serviio's folder is in /opt/serviio
You will find the log and the configure.xml files

Be conscient that's keep take a long time before your library is read by serviio.
Use the command top to see if serviio works... You will see a java process who uses 99% of cpu!

Test with this information, i hope that's will works!

Sorry for my poor english, if you see intolerable fault please correct me :?


sorry, but I followed ALL instructions step-by-step but when I am trying to start apache2... it is not working...! I went into the /etc/init.d/ folder and there is no Apache2 installation :( Please HELP !!
<<

1nv1nc1ble

Serviio newbie

Posts: 2

Joined: Thu Jan 30, 2014 6:06 pm

Post Sun Feb 02, 2014 11:02 am

Re: HOWTO: Serviio on DNS-320 & DNS-325

how do i DELETE the whole shitty installation? I dont want to use ffp,ssh,debian,putty and other crap ANYMORE !!! I erased fun_plug, fun_plug.debian etc I rebooted the NAS but it is NOT letting me erase the folders FFP and SERVIIO_061... Please help !!!!!!!!!!
<<

Svemirko

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Mon Mar 03, 2014 4:59 am

Post Mon Mar 03, 2014 5:03 am

Re: HOWTO: Serviio on DNS-320 & DNS-325

How do i make serviio start at boot on my dlink 320?

*nvm it started i just needed a bit more patience*
<<

fape

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Tue Jul 28, 2015 7:40 pm

Post Tue Jul 28, 2015 7:44 pm

Re: HOWTO: Serviio on DNS-320 & DNS-325

Please reupload the package. File is not found on servers.
<<

fotgold

Serviio newbie

Posts: 2

Joined: Fri Oct 18, 2013 9:40 pm

Post Tue Apr 12, 2016 5:23 am

Re: HOWTO: Serviio on DNS-320 & DNS-325

For the DNS-340L i will use the same procedure?
Previous

Return to NAS installation

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 5 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.