FAQ  •  Register  •  Login

Increase Timeout or command to turn off sleep from HD

<<

belloteo

Serviio newbie

Posts: 2

Joined: Tue Aug 11, 2015 7:48 am

Post Mon Dec 18, 2017 10:49 am

Increase Timeout or command to turn off sleep from HD

Hello,
I've a Raspberry PI 3 with and USB Hamlet case with sleep functionality, after some time without any access to it's folders or files it goes in sleep mode.
ONLY HD goes in sleep mode but raspberry is full operative, and serviio service responds correctly.
Problem come when I call serviio from my TV, it open welcome page and I can choose from Music, Photo or Video, but when I try to open any directory, Serviio wait from HD to respond with the list of contents, but HD is in sleep mode and the timeout of serviio is less than the time to fully wakeup HD, so Servvio give me error of contents unavaiable and close, than I reopen Serviio from my TV and all is fully operative.
So...the question, thare are some timeouts to increase?
There is a way to say serviio, when contacting its service to parallel a request to access sleeping HD and waking up in background, so when I access contents, my HD is still operative?
Thank you so much
<<

lagunaa

Streaming enthusiast

Posts: 46

Joined: Thu Jan 07, 2016 1:57 pm

Post Mon Dec 18, 2017 3:05 pm

Re: Increase Timeout or command to turn off sleep from HD

belloteo wrote:Problem come when I call serviio from my TV, it open welcome page and I can choose from Music, Photo or Video, but when I try to open any directory, Serviio wait from HD to respond with the list of contents, but HD is in sleep mode and the timeout of serviio is less than the time to fully wakeup HD, so Servvio give me error of contents unavaiable and close, than I reopen Serviio from my TV and all is fully operative.

Interesting scenario.
belloteo wrote:So...the question, thare are some timeouts to increase?
There is a way to say serviio, when contacting its service to parallel a request to access sleeping HD and waking up in background, so when I access contents, my HD is still operative

A correct solution should be having a parameter to set timeout (e.g., a command line parameter at launch).
Cheers.

Return to Feature requests

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.