FAQ  •  Register  •  Login

Fast Fowarding issues

<<

user12345678

Streaming enthusiast

Posts: 26

Joined: Sun May 14, 2017 3:25 am

Post Sun Mar 25, 2018 12:46 am

Fast Fowarding issues

I was running serviio 1.4 yeah and old ver which had everything i wanted wifey wanted subs so i upgraded the pc to a new os Linux Debian and installed 1.9.1
I can't seem to fast foward the files
all files are mp4's nothing else
I even turned transcoding off but that not fix issue so i turned it back on.
Any ideas??
<<

user12345678

Streaming enthusiast

Posts: 26

Joined: Sun May 14, 2017 3:25 am

Post Sun Mar 25, 2018 1:14 am

Re: Fast Fowarding issues

i was tinkering with the profiles and was using a Roku profile so i swapped to a generic dlna profile so far so good.
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 2569

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Sun Mar 25, 2018 2:58 am

Re: Fast Fowarding issues

Do you have burn-in captions enabled? That will force transcoding even if you have it disabled. As you found, the generic profile does no transcoding at all.

If you were using the basic Roku Player profile, it still does transcoding because the older Rokus couldn't handle a very high bitrate. If you used the 2016+ profile, it plays much more without transcoding, but without knowing what codecs are in your files I can't say for sure if they would still call for transcoding.
Dan

Panasonic ST30 Plasma, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Roku 2 XS, 4, Ultra and Stick, Yamaha RX-V679 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 18 TB hard drive space | Test server Windows 7 Home Premium, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

Enable debug logging Identify media file contents

Return to General discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.