FAQ  •  Register  •  Login

Bug Report: Serviio not detecting added srt file

<<

ami289

Streaming enthusiast

Posts: 35

Joined: Sat Aug 15, 2015 8:36 am

Post Tue Jul 04, 2017 8:16 pm

Bug Report: Serviio not detecting added srt file

Hey guys,

I don't know if this is the correct place, but this is more of a bug report for future releases, then a request for help, as I've managed to get around this issue.


Long story short (bottom line)-
Serviio does not detect when I've added an srt file to already in-library folder.
Forced refresh, or restarting of both server and client, did not help either.
Video file and srt file names are exactly the same (copy-pasted video file name).
I am not using transcoding (so no cached/'old' transcoded video with no subtitles).


Long story long (more details about my situation)-
I had a video file for a couple of months now, and I've played it several times successfully (still had no subtitles file for it).
Few days ago, I've downloaded subtitles for that video.
I've put it in the same directory as the video file, copy-pasted the video file name to the subtitles file name, to make sure they both have the same name, and tried to play the video file.
Subtitles did not work.
I've tried force-refreshing the library, tried resetting my server, my client, my PC.
Nothing helped.
Serviio kept playing the file without the subtitles.

Eventually, what I did do is, I've renamed both files, causing Serviio to treat this video file as if it was new.
Serviio played video file with subtitles.
I thought perhaps there was a problem with the file names (as they were very long),
So I've restored the original file names to both the video and the subtitle,
Serviio still plays the video file with subtitles.
I'm not using transcoding, so it can't be an issue of 'old'/cached transcoded file, the was transcoded without subtitles.



Anyway, it seems to me that for some reason Serviio had failed to detect the change in that monitored directory, so it wasn't aware that a subtitle had been added.

Not a big issue,
But thought perhaps I might be able to share information that could help in future releases.

Do you need any more details/information?


Cheers.
<<

DenyAll

DLNA master

Posts: 2063

Joined: Fri Mar 08, 2013 11:16 pm

Location: Adelaide, Australia

Post Wed Jul 05, 2017 11:05 am

Re: Bug Report: Serviio not detecting added srt file

I'm not at home so a cant be specific, but their is a setting in Serviio Console regarding updating existing files. Is yours checked?
DenyAll
Panasonic Viera CS610A | Panasonic Viera V20A | Sony PS4 | Sony PS3 | Panasonic DMP-BD79 | Yamaha RX-V500D | iPad | Windows 10 | Serviio 1.8 Pro
WinHelper | MediaInfo

Beta Tester, Moderator
Please do not PM me for support as any solution cannot be shared with others.
<<

ami289

Streaming enthusiast

Posts: 35

Joined: Sat Aug 15, 2015 8:36 am

Post Thu Jul 06, 2017 8:04 pm

Re: Bug Report: Serviio not detecting added srt file

DenyAll wrote:I'm not at home so a cant be specific, but their is a setting in Serviio Console regarding updating existing files. Is yours checked?


If you refer to 'Automatic Library Refresh', it is on mate.
<<

DenyAll

DLNA master

Posts: 2063

Joined: Fri Mar 08, 2013 11:16 pm

Location: Adelaide, Australia

Post Thu Jul 06, 2017 8:54 pm

Re: Bug Report: Serviio not detecting added srt file

What about the "Search for updates for currently shared files" setting above it. Otherwise I'll test when I get home on the weekend.
DenyAll
Panasonic Viera CS610A | Panasonic Viera V20A | Sony PS4 | Sony PS3 | Panasonic DMP-BD79 | Yamaha RX-V500D | iPad | Windows 10 | Serviio 1.8 Pro
WinHelper | MediaInfo

Beta Tester, Moderator
Please do not PM me for support as any solution cannot be shared with others.
<<

ami289

Streaming enthusiast

Posts: 35

Joined: Sat Aug 15, 2015 8:36 am

Post Fri Jul 07, 2017 6:47 am

Re: Bug Report: Serviio not detecting added srt file

DenyAll wrote:What about the "Search for updates for currently shared files" setting above it. Otherwise I'll test when I get home on the weekend.


On as well.
<<

freaknik

User avatar

Serviio lover

Posts: 96

Joined: Thu Mar 27, 2014 2:05 pm

Post Sun Jul 09, 2017 12:22 am

Re: Bug Report: Serviio not detecting added srt file

Is it named the same as the file it goes with? On mine it has to be

somefile.avi
somefile.srt

good luck
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16371

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Sun Jul 16, 2017 5:49 pm

Re: Bug Report: Serviio not detecting added srt file

subtitles are looked for at playback time, so name change doesn't have to be registered anywhere.
<<

ami289

Streaming enthusiast

Posts: 35

Joined: Sat Aug 15, 2015 8:36 am

Post Sat Jul 29, 2017 12:41 am

Re: Bug Report: Serviio not detecting added srt file

zip wrote:subtitles are looked for at playback time, so name change doesn't have to be registered anywhere.


Kinda late reply, but I was away for a while.

Well, obviously this is not the case for me,
But I've noticed that you've mentioned 'fixed detection and displaying of Hebrew subtitles' in version 1.9 changelog.

Maybe this was related somehow.

Anyway,
I'll try the new version and report back if I still encounter the same situation.


Thanks.
<<

ami289

Streaming enthusiast

Posts: 35

Joined: Sat Aug 15, 2015 8:36 am

Post Sat Aug 12, 2017 3:58 pm

Re: Bug Report: Serviio not detecting added srt file

Hey guys,

Just wanted to report that this issue is not resolved in version 1.9

I could easily reproduce it if needed.

Will debug logs help?
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16371

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Tue Aug 15, 2017 12:16 pm

Re: Bug Report: Serviio not detecting added srt file

yes, thanks

Return to Serviio Support & Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.