FAQ  •  Register  •  Login

Scan media

<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16255

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Mon Mar 02, 2015 11:13 pm

Re: Scan media

how does the file look like now?
<<

Martijn085

Streaming enthusiast

Posts: 35

Joined: Tue Oct 02, 2012 6:41 am

Post Tue Mar 03, 2015 10:12 am

Re: Scan media

zip wrote:how does the file look like now?


The file looks like this:

  Code:
-Xmx512m
-Dserviio.libraryPollerFrequency=15
-Dserviio.forceLibraryPoller=true
<<

Martijn085

Streaming enthusiast

Posts: 35

Joined: Tue Oct 02, 2012 6:41 am

Post Tue Mar 03, 2015 10:27 am

Re: Scan media

Console is working again. Will check if this extra options are working. Will come back on this, thanks for the support, again :)
<<

Martijn085

Streaming enthusiast

Posts: 35

Joined: Tue Oct 02, 2012 6:41 am

Post Wed Mar 04, 2015 7:20 pm

Re: Scan media

Afther one day the POLLER scan has done nothing according the log file

This is on the first start afther change the config, afther that no new scans.

  Code:
2015-03-03 11:28:40,494 INFO  [LibraryDeltaScanner] Added repository 'share' to delta scanner (POLLER)
2015-03-03 11:28:40,510 INFO  [LibraryDeltaScanner] Added repository 'share' to delta scanner (POLLER)
2015-03-03 11:28:40,510 INFO  [LibraryDeltaScanner] Added repository 'share' to delta scanner (POLLER)
2015-03-03 11:28:40,526 INFO  [LibraryDeltaScanner] Added repository 'share' to delta scanner (POLLER)


My scan setting are every 15 minutes...
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16255

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Thu Mar 05, 2015 12:01 am

Re: Scan media

Just to confirm, is the 'share' folder a local drive and do you have the correct access rights there for the user running the service?
<<

madseason41

Serviio newbie

Posts: 17

Joined: Thu Mar 05, 2015 12:48 am

Post Thu Mar 05, 2015 12:56 am

Re: Scan media

+1

This worked fine on 1.4.1.2 for me.

Current setup is Serviio 1.5.1 running on ubuntu 14.10 laptop. Sonarr couchpotato etc run on NAS.

I mount NAS shares on ubuntu machine via fstab.

New files that are moved and renamed by couchpotato, sickrage, or Sonarr do not automatically appear in Serviio library.

When I perform a force refresh they appear.

Let me know if this helps. I can post a log if need be.
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16255

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Thu Mar 05, 2015 7:38 pm

Re: Scan media

madseason41 wrote:+1

This worked fine on 1.4.1.2 for me.

Current setup is Serviio 1.5.1 running on ubuntu 14.10 laptop. Sonarr couchpotato etc run on NAS.

I mount NAS shares on ubuntu machine via fstab.

New files that are moved and renamed by couchpotato, sickrage, or Sonarr do not automatically appear in Serviio library.

When I perform a force refresh they appear.

Let me know if this helps. I can post a log if need be.

Does it work when you manually move / copy a file into a shared folder on the NAS, rather than having the app do it?
<<

madseason41

Serviio newbie

Posts: 17

Joined: Thu Mar 05, 2015 12:48 am

Post Thu Mar 05, 2015 9:43 pm

Re: Scan media

From a windows computer I copied a video file into the NAS multimedia folder. The file was not recognized until I performed a force refresh.
<<

Martijn085

Streaming enthusiast

Posts: 35

Joined: Tue Oct 02, 2012 6:41 am

Post Thu Mar 05, 2015 10:25 pm

Re: Scan media

zip wrote:Just to confirm, is the 'share' folder a local drive and do you have the correct access rights there for the user running the service?


This is a samba share. The service is started with a user that has al the persmissions on those shared folders.

Just as @madseason41 sad, on version 1.4.1.2 there where no problems.
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16255

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Thu Mar 05, 2015 10:42 pm

Re: Scan media

Martijn085 wrote:
zip wrote:Just to confirm, is the 'share' folder a local drive and do you have the correct access rights there for the user running the service?


This is a samba share. The service is started with a user that has al the persmissions on those shared folders.

Just as @madseason41 sad, on version 1.4.1.2 there where no problems.

Can you post detailed logging of the server starting and 30 seconds after that?
<<

madseason41

Serviio newbie

Posts: 17

Joined: Thu Mar 05, 2015 12:48 am

Post Fri Mar 06, 2015 4:14 am

Re: Scan media

let me know if this suffices. I added a test file, enabled debug logging, and performed a reboot. File was not recognized. I then performed a force refresh and the file was found.

In hind sight i guess I should have uploaded the log for when the library found the file.

let me know if you need that.
Attachments
auto refresh serviio log.rtf
(40.09 KiB) Downloaded 27 times
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16255

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Sun Mar 08, 2015 5:45 pm

Re: Scan media

Thanks.

It looks that Samba shares will not be picked up by the native implementation (inotify in the case of Linux). Try to force the Poller implementation.

http://wiki.serviio.org/doku.php?id=lib ... delta_scan

Alternatively I'm not sure if Samba upgrade would help (here it says that Samba 3.0.25 supports inotify: http://superuser.com/questions/592546/w ... from-linux)
<<

Martijn085

Streaming enthusiast

Posts: 35

Joined: Tue Oct 02, 2012 6:41 am

Post Sun Mar 08, 2015 9:24 pm

Re: Scan media

zip wrote:Thanks.

It looks that Samba shares will not be picked up by the native implementation (inotify in the case of Linux). Try to force the Poller implementation.

http://wiki.serviio.org/doku.php?id=lib ... delta_scan

Alternatively I'm not sure if Samba upgrade would help (here it says that Samba 3.0.25 supports inotify: http://superuser.com/questions/592546/w ... from-linux)

I already tried the first solution, this one is also not working for me. The poller is set to scan every 15 minutes but there is nothing added to the library.


I'm now back on version 1.4, this one works good with scanning every 15 minutes.
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16255

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Sun Mar 08, 2015 11:34 pm

Re: Scan media

Martijn085 wrote:
zip wrote:Thanks.

It looks that Samba shares will not be picked up by the native implementation (inotify in the case of Linux). Try to force the Poller implementation.

http://wiki.serviio.org/doku.php?id=lib ... delta_scan

Alternatively I'm not sure if Samba upgrade would help (here it says that Samba 3.0.25 supports inotify: http://superuser.com/questions/592546/w ... from-linux)

I already tried the first solution, this one is also not working for me. The poller is set to scan every 15 minutes but there is nothing added to the library.


I'm now back on version 1.4, this one works good with scanning every 15 minutes.

So to confirm, you are on Windows, you edited file ServiioService.exe.vmoptions with the 2 lines from posting.php?mode=quote&f=5&p=99038#pr98879 and restarted the service. Right? And even after this, there are no updates after 15 minutes?

I assume you run the service with a user that has access to the NAS. Does this work with local folders?
<<

Martijn085

Streaming enthusiast

Posts: 35

Joined: Tue Oct 02, 2012 6:41 am

Post Wed Mar 11, 2015 9:52 am

Re: Scan media

zip wrote:So to confirm, you are on Windows, you edited file ServiioService.exe.vmoptions with the 2 lines from posting.php?mode=quote&f=5&p=99038#pr98879 and restarted the service. Right? And even after this, there are no updates after 15 minutes?

I assume you run the service with a user that has access to the NAS. Does this work with local folders?


That all correct, i will test this with local folders and will come back on this one.
<<

Martijn085

Streaming enthusiast

Posts: 35

Joined: Tue Oct 02, 2012 6:41 am

Post Fri Mar 13, 2015 12:26 pm

Re: Scan media

Is seems that it`s working fine with local folders. With shared folders it isnt working.

Is there any way to bring back the old option from version 1.4.x? Just set a time to scan all share/local folders.
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16255

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Fri Mar 13, 2015 8:56 pm

Re: Scan media

Ok, so when I talk about 'shared' folders, i mean the folders you share in the Serviio console, not OS shared.

As i said, try to force POLLER: http://wiki.serviio.org/doku.php?id=lib ... er_scanner

If it still doesn't work, I'll need detailed log. Without it I cannot help.
<<

stoenjes

Serviio newbie

Posts: 3

Joined: Sat Mar 14, 2015 2:17 am

Post Sat Mar 14, 2015 3:05 am

Re: Scan media

serviio.log.debug.zip
(9.88 KiB) Downloaded 17 times

Windows 8.1, shared directories on local drives.
Upgraded to 1.5.1 from 1.4: v1.4 worked fine; with 1.5.1, manually changed files are updated immediately, but recorded TV is not
- recorded TV means I record to an mgeg.TS file, then post-process with command-line Handbrake to convert to .mp4, all in the shared directories.

I saw the post about torrent files and the suggestion to not save in a shared directory, so I thought the same issue could be happening with the Handbrake conversions.

I added
-Dserviio.forceLibraryPoller=true
-Dserviio.libraryPollerFrequency=1
to ServiioService.exe.vmoptions as described in the wiki.

Now, serviio.log shows "Added repository 'D:\Videos' to delta scanner (POLLER)", but even manually added files are not being added; "Force Library Refresh" sill works.

What is going on?
<<

stoenjes

Serviio newbie

Posts: 3

Joined: Sat Mar 14, 2015 2:17 am

Post Sat Mar 14, 2015 2:55 pm

Re: Scan media

I changed back to NATIVE scanning and am trying out ForceServiioRefresh.exe in my post-process batch file.

Stan
<<

DenyAll

DLNA master

Posts: 2009

Joined: Fri Mar 08, 2013 11:16 pm

Location: Adelaide, Australia

Post Sun Mar 15, 2015 11:59 am

Re: Scan media

@ stoenjes
I think your posted log file stooped a bit short of the interesting bit. Can you please search your log for something that looks like:

    WARN [MetadataExtractionCoordinator] Skipping processing metadata for an unsupported file (xxxxxxxxxxxx). Message: Unknown video file type.
while you were still in POLLER mode.

ps. Hopefully ForceServiioRefresh.exe will work for you but am trying to understand why the POLLER didn't - it should have. I am wondering if it was updating to often (maybe needed to extend timer to more than 1 minute).
DenyAll
Panasonic Viera CS610A | Panasonic Viera V20A | Sony PS4 | Sony PS3 | Panasonic DMP-BD79 | Yamaha RX-V500D | iPad | Windows 7 | Serviio 1.8 Pro
WinHelper | MediaInfo

Beta Tester, Moderator
Please do not PM me for support as any solution cannot be shared with others.
PreviousNext

Return to Serviio Support & Help

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], MSNbot Media and 6 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.