FAQ  •  Register  •  Login

[Solved] Cannot log on MediaBrowser

<<

thymon

Streaming enthusiast

Posts: 30

Joined: Wed Jan 21, 2015 4:30 pm

Location: Marseille (France)

Post Tue Feb 23, 2016 10:15 am

[Solved] Cannot log on MediaBrowser

Hi,

I Can't log on my MediaBrowser. (Linux Server (Ubuntu 14.04)

Serviio.log said :

  Code:
[ServiioStatusService] AuthenticationException occured. Returning error code 401 to the REST layer. Message: The provided authentication token is invalid or expired.


I found on this forum that is a FFMPEG error...
I used "apt-get update" and "apt-get upgrade". Is this the cause?

  Code:
ffmpeg version N-78590-g5590ab4 Copyright (c) 2000-2016 the FFmpeg developers
  built with gcc 4.8 (Ubuntu 4.8.4-2ubuntu1~14.04.1)


What should I do ?

Thx in advance and sorry for my English.

Thymon
Last edited by thymon on Wed Feb 24, 2016 4:41 am, edited 1 time in total.
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16375

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Tue Feb 23, 2016 9:46 pm

Re: Cannot log on MediaBrowser

Did you set up the password in the console?

Also, try to clean your cookies.
<<

thymon

Streaming enthusiast

Posts: 30

Joined: Wed Jan 21, 2015 4:30 pm

Location: Marseille (France)

Post Tue Feb 23, 2016 9:59 pm

Re: Cannot log on MediaBrowser

Hi,

I've reseted the password to another. Same problem
I've used different PC and web browser. Same problem,
I've removed FFMPEG and reinstall with serviio's wiki tutorial. Same problem.
<<

thymon

Streaming enthusiast

Posts: 30

Joined: Wed Jan 21, 2015 4:30 pm

Location: Marseille (France)

Post Tue Feb 23, 2016 10:10 pm

Re: Cannot log on MediaBrowser

Ok I understood !

I must turn off the "serviio service" when I update the password.
Stop server with console is not enough !

Sorry for this stupid question :-(

Thx Zip !
<<

hybrid

Streaming enthusiast

Posts: 28

Joined: Thu Apr 19, 2012 7:27 am

Post Sat Apr 08, 2017 9:23 pm

Re: [Solved] Cannot log on MediaBrowser

Hi

I have the same problem, I cannot log into my Media browser anymore.
Tried setting a new password.
Tried stopping the Serviio in status. and then changing the password.
Cleared cookies. nothing.

2nd problem.
My library is not updating.
I've started/stopped the serviio service in my QNAP (latest version serviio)
when i open serviio it flashed a file i updated.. but a while ago.. and its always the same file.
Some series i have are duplicated in serviio , not the series but the episodes in a series..

How can i rescan my library?
Any advise would be greatly appreciated.
Thanks
Riaan
TVS-871 using Serviio/Mediabrowser (1.5Rev1) on IPad, Iphone, Android Phone , Samsung TV's , OTT MXQ M10 TV Box, PS4 and Xbox.
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 2116

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Sun Apr 09, 2017 3:09 am

Re: [Solved] Cannot log on MediaBrowser

hybrid wrote:Hi

I have the same problem, I cannot log into my Media browser anymore.
Tried setting a new password.
Tried stopping the Serviio in status. and then changing the password.
Cleared cookies. nothing.

2nd problem.
My library is not updating.
I've started/stopped the serviio service in my QNAP (latest version serviio)
when i open serviio it flashed a file i updated.. but a while ago.. and its always the same file.
Some series i have are duplicated in serviio , not the series but the episodes in a series..

How can i rescan my library?
Any advise would be greatly appreciated.
Thanks
Riaan


Please forgive the obvious question: you do have the paid Pro version, correct? MediaBrowser only works with the Pro version, other than the 15 day free trial when Serviio is installed. Also, stopping the server on the Status page does NOT stop the Serviio service. That only stops the DLNA server itself. The service is still running. On your NAS box, I can't tell you how to stop the service, sorry.

In the Serviio console, you can change the method of directory update. Go to Library/Shared Folders and open one of your shares for edit. There's a box labeled "Use the poller mechanism for monitoring this folder". Check that box, then click OK, then click Save when you are back on the main screen. Don't forget that Save button. Do the same for any other shared folders that aren't updating correctly. Then you can monitor it to see if it stays updated correctly.
Dan

Panasonic ST30 Plasma, Samsung JU7100 4K TV, Samsung UN24H4500 TV, Sony BDP-S3500, Insignia Roku TV, Roku 2 XS, 4, Ultra and Stick, Yamaha RX-V679 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 18 TB hard drive space | Test server Windows 7 Home Premium, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

Enable debug logging
<<

hybrid

Streaming enthusiast

Posts: 28

Joined: Thu Apr 19, 2012 7:27 am

Post Mon May 01, 2017 2:51 pm

Re: [Solved] Cannot log on MediaBrowser

I am a registered Pro User

I have restarted the Qnap.
Updated the search polling check box, it did not change anything on the Serviio front end.
I ended up starting from scratch... :( , but at least everything is working now.. just the missing *.. :(
TVS-871 using Serviio/Mediabrowser (1.5Rev1) on IPad, Iphone, Android Phone , Samsung TV's , OTT MXQ M10 TV Box, PS4 and Xbox.

Return to Serviio Support & Help

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 7 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.