FAQ  •  Register  •  Login

Serviio 1.9 not accept folder sharing.

<<

audimees

Serviio newbie

Posts: 3

Joined: Wed Aug 30, 2017 7:16 am

Location: Estonia

Post Sat Sep 02, 2017 6:10 pm

Serviio 1.9 not accept folder sharing.

Hello!

I am new here and I asking help.

I have Synology DS916+ and Serviio 1.9 .
I shared four folders succesfully,but when I share next folder,then I click SAVE button and in button will square rounding and nothing happens more.I have probed another folder too,same problem.Please help!
Attachments
Screen Shot 2017-09-02 at 21.06.33.png
Screen Shot 2017-09-02 at 21.06.33.png (47.81 KiB) Viewed 342 times
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 2221

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state) - temporary assignment to Washington DC

Post Sun Sep 03, 2017 4:09 am

Re: Serviio 1.9 not accept folder sharing.

This is typically a permissions issue between Serviio and your NAS. Remember that Serviio does not run with your user permissions, but instead uses a built in service on your computher that has limited network privileges. The folders on your NAS that successfully connected most likely have different permissions set compared to the ones that won't connect. The simplest fix is to change the account that Serviio uses to run on the computer to the same user account you use to log in. Then Serviio can access everything you can.
Dan

Panasonic ST30 Plasma, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Roku 2 XS, 4, Ultra and Stick, Yamaha RX-V679 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 18 TB hard drive space | Test server Windows 7 Home Premium, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

Enable debug logging Identify video file contents
<<

audimees

Serviio newbie

Posts: 3

Joined: Wed Aug 30, 2017 7:16 am

Location: Estonia

Post Sun Sep 03, 2017 9:22 am

Re: Serviio 1.9 not accept folder sharing.

Thanks! Working fine.

atc98092 wrote:This is typically a permissions issue between Serviio and your NAS. Remember that Serviio does not run with your user permissions, but instead uses a built in service on your computher that has limited network privileges. The folders on your NAS that successfully connected most likely have different permissions set compared to the ones that won't connect. The simplest fix is to change the account that Serviio uses to run on the computer to the same user account you use to log in. Then Serviio can access everything you can.

Return to Serviio Support & Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.