FAQ  •  Register  •  Login

Serviio not refreshing

<<

the_hamburger

Streaming enthusiast

Posts: 20

Joined: Wed Jun 13, 2012 1:57 am

Post Sun Apr 01, 2018 3:14 pm

Re: Serviio not refreshing

Still have the same trouble every time my imac reboots.
<<

Digitoxin

Streaming enthusiast

Posts: 39

Joined: Thu Dec 08, 2011 4:30 am

Post Sun Apr 01, 2018 6:45 pm

Re: Serviio not refreshing

Having the same issue. After upgrading to 1.9.1, after an indeterminate period of time (usually about a day or so), Serviio will stop detecting updates to the library. When this happens, I need to stop and restart Serviio to fix the issue. In addition, I am unable to stop the service normally and have to force stop Serviio from the task manager.

All of the folders in my library are configured to refresh using polling.
<<

the_hamburger

Streaming enthusiast

Posts: 20

Joined: Wed Jun 13, 2012 1:57 am

Post Mon Apr 02, 2018 3:27 am

Re: Serviio not refreshing

Relaunching the server no longer helps.

The file its getting stuck on seems to be this one.

Image

Which is odd because i've deleted it.



UPDATE

After deleting the file and then rebooting the imac and then stopping and starting the Serviio server , files started to add again.
<<

TurtleBoy

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Tue Apr 03, 2018 6:37 pm

Post Tue Apr 03, 2018 6:44 pm

Re: Serviio not refreshing

I'm having the same issue since updating to 1.9.1 on Windows 10. The library will refresh automatically for about a day or so and then stop. When this first started happening I tried restarting services a few times but was never successful so I just restart the PC. Once the PC has been restarted, the files that should have been processed are processed right away.

I don't know how the system works but it appears the triggering mechanism is working and the updates are queued but never processed. Once the system is restarted that queue is processed and all will run well for another day or so. If anyone needs logs or any other information let me know and I will try and provide it.
<<

tubularusa

Serviio newbie

Posts: 2

Joined: Tue Apr 03, 2018 5:12 pm

Post Tue Apr 03, 2018 10:07 pm

Re: Serviio not refreshing

This same scenario is happening on my Synology as well. I did manage to find my log configuration and change the priority value from "INFO" to "DEBUG". I moved a movie off the library folder on my Synology and copied two new ones back to it. This is the only stuff I see in the log afterwards, and neither movie is visible when browsing the library afterwards.

2018-04-03 17:00:35,048 INFO [MediaFileIndexer] Removing 'Winter's Bone' (/volume1/video/Movies/Winters Bone (2010).mkv) from Library
2018-04-03 17:00:41,670 WARN [MetadataExtractionCoordinator] Skipping processing metadata for an unsupported file (/volume1/video/Movies/Winters Bone (2010).mp4). Message: Unknown video file type.
2018-04-03 17:01:40,147 WARN [MetadataExtractionCoordinator] Skipping processing metadata for an unsupported file (/volume1/video/Movies/Winters Bone (2010).mp4). Message: Unknown video file type.
2018-04-03 17:02:20,313 WARN [MetadataExtractionCoordinator] Skipping processing metadata for an unsupported file (/volume1/video/Movies/Winters Bone (2010).mp4). Message: Unknown video file type.
2018-04-03 17:08:37,633 WARN [MetadataExtractionCoordinator] Skipping processing metadata for an unsupported file (/volume1/video/Kids/Harry Potter and the Sorcerers Stone (2001).mp4). Message: Unknown video file type.

I thought about reverting back to 1.9, because I really don't recall this happening on that version, but I'm not sure how to do this on the Synology easily.
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 2500

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Wed Apr 04, 2018 12:16 pm

Re: Serviio not refreshing

Just a possibility about the unknown file type message. I was encountering the same message after I had a hard drive failure and I had recovered most of the files. It appeared I had a power issue, and found that I had some corrupted media files. They appeared normal, including showing the correct file size. But when using MediaInfo I discovered that the file was corrupt and there was no playable media within the container. That's why Serviio said unknown file type.

So, for those files, use MediaInfo or the ffmpeg -i command to examine the contents of your media file to see if there is any corruption. If you don't see the expected information (no codecs listed) then the file is corrupted.
Dan

Panasonic ST30 Plasma, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Roku 2 XS, 4, Ultra and Stick, Yamaha RX-V679 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 18 TB hard drive space | Test server Windows 7 Home Premium, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

Enable debug logging Identify media file contents
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16652

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Wed Apr 04, 2018 12:43 pm

Re: Serviio not refreshing

There is an open ticket, please post your detailed log there: https://bitbucket.org/xnejp03/serviio/i ... -libraries
Previous

Return to Serviio Support & Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.