FAQ  •  Register  •  Login

Cannot connect to the server, it doesn't seem to be running.

<<

dockelektro

Serviio newbie

Posts: 2

Joined: Fri Aug 10, 2018 1:07 pm

Post Fri Aug 10, 2018 1:09 pm

Cannot connect to the server, it doesn't seem to be running.

I keep getting this message, I reinstalled Serviio two times to no avail. What can be wrong? I've attached the log file. Thank you.
Attachments
serviio.log
(162.79 KiB) Downloaded 11 times
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 2705

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Fri Aug 10, 2018 1:32 pm

Re: Cannot connect to the server, it doesn't seem to be runn

Well, I see a fatal database error:

  Code:
The database directory 'C:\Program Files\Serviio\library\db' exists. However, it does not contain the expected 'service.properties' file. Perhaps Derby was brought down in the middle of creating this database. You may want to delete this directory and try creating the database again.


I am uncertain if the advice offered in that error (delete directory) is correct for Serviio, but you could try it. I believe an uninstall and clean reinstall would likely clear it up as well.
Dan

Panasonic ST30 Plasma, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Insignia Roku TV, Roku 4, Ultra and Stick, Yamaha RX-V583 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 18 TB hard drive space | Test server Windows 7 Home Premium, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

Enable debug logging Identify media file contents
<<

dockelektro

Serviio newbie

Posts: 2

Joined: Fri Aug 10, 2018 1:07 pm

Post Mon Aug 13, 2018 1:02 pm

Re: Cannot connect to the server, it doesn't seem to be runn

I already reinstalled it twice! What can be wrong?
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 2705

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Mon Aug 13, 2018 3:51 pm

Re: Cannot connect to the server, it doesn't seem to be runn

I've never encountered this issue before, and I've installed Serviio many times on different computers. Perhaps Zip has an idea, but for now I suggest a reinstall, and this time right-click the install file and choose "Run as Administrator". It shouldn't be necessary, but try it anyway.
Dan

Panasonic ST30 Plasma, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Insignia Roku TV, Roku 4, Ultra and Stick, Yamaha RX-V583 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 18 TB hard drive space | Test server Windows 7 Home Premium, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

Enable debug logging Identify media file contents
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16743

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Tue Aug 14, 2018 9:16 am

Re: Cannot connect to the server, it doesn't seem to be runn

when you uninstall, does the Serviio folder under Program Files disappear (ie is it completely clean)? In your case the DB is corrupted, might be access rights... not sure

Return to Serviio Support & Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.