FAQ  •  Register  •  Login

V1.6.1 doesn't work om W32

<<

fidmas

Serviio lover

Posts: 96

Joined: Thu Dec 17, 2015 8:29 pm

Post Fri Apr 08, 2016 5:59 pm

V1.6.1 doesn't work om W32

I'm attempting to re-install V1.5 now. Very disappointing! See attached image.
Image1.jpg
Image1.jpg (10.89 KiB) Viewed 2569 times
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 2836

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Fri Apr 08, 2016 10:16 pm

Re: V1.6.1 doesn't work om W32

What version of Windows? 32 or 64 bit?
Dan

Panasonic ST30 Plasma, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Insignia Roku TV, Roku 4, Ultra and Stick, Yamaha RX-V583 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 18 TB hard drive space | Test server Windows 7 Home Premium, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

HOWTO: Enable debug logging HOWTO: Identify media file contents
<<

fidmas

Serviio lover

Posts: 96

Joined: Thu Dec 17, 2015 8:29 pm

Post Fri Apr 08, 2016 10:59 pm

Re: V1.6.1 doesn't work om W32

32bit XP Pro. Please don't tell me this only runs on 64bit W7+. If so, I'll keep this vision, even if I have to pit up with the "Upgrade nag".
<<

DenyAll

DLNA master

Posts: 2187

Joined: Fri Mar 08, 2013 11:16 pm

Location: Adelaide, Australia

Post Fri Apr 08, 2016 11:43 pm

Re: V1.6.1 doesn't work om W32

DenyAll
Panasonic Viera FX800A | Panasonic Viera CS610A | Sony PS4 | Sony PS3 | Panasonic DMP-BD79 | Yamaha RX-V500D | iPad | Windows 10 | Serviio 1.10 Pro
WinHelper | MediaInfo

Beta Tester, Moderator
Please do not PM me for support as any solution cannot be shared with others.
<<

fidmas

Serviio lover

Posts: 96

Joined: Thu Dec 17, 2015 8:29 pm

Post Sat Apr 09, 2016 12:31 am

Re: V1.6.1 doesn't work om W32

will reinstall tomorrow.
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16858

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Sat Apr 09, 2016 4:55 pm

Re: V1.6.1 doesn't work om W32

It works. Only the console needs W7 and above. http://serviio.org/component/content/article?id=21#q20
<<

fidmas

Serviio lover

Posts: 96

Joined: Thu Dec 17, 2015 8:29 pm

Post Sat Apr 09, 2016 7:06 pm

Re: V1.6.1 doesn't work om W32

Yes, it works just fine. Sorry i couldn't get back to you sooner. That console said "Not a win32 application". I have to wonder about a 32bit W7? Doesn't matter for me though. My wife has a 64bit W7 laptop.

This XP box isn't really powerful to allow the service come up at boot-up, or keep running while doing other intensive work, So, i always set the service to "Manual". I used to have a batch that started the service, slept 3 seconds, and started the console in the tray. The tray icon was a good indication that Serviio was running and gave me a handy way to stop it when i needed more machine. Right now I have a little batch file to "NET START Serviio" and I'm writing a little routine to put an icon in the tray that lets me "See' it's running, and allows me to stop it.

Also, my windows firewall has two Serviio exceptions. Do they both have to be open to the entire Internet, or can I limit the scope to my LAN (Subnet)?
<<

DenyAll

DLNA master

Posts: 2187

Joined: Fri Mar 08, 2013 11:16 pm

Location: Adelaide, Australia

Post Sun Apr 10, 2016 12:14 am

Re: V1.6.1 doesn't work om W32

Yes, the console wrapper works on Win 7 32 bit (that's what I run).

Shameless plug - have a look at my WinHelper app (see signature) - allows start/stop of the server from the icon, sleep management and a few other things. The icon doesn't change when the server is running (you need to hover your mouse over the icon which will then tell you) but that sounds like an easy thing for a future release.

The firewall rules should be able to limit based on IP addresses (LAN vs everyone else), but that's not what's needed. It's your router that controls access from the internet - if you do not have a port forwarded in your router (and the "Automatically configure your router" is not ticked on the Remote tab of Serviio Console) then Internet users will not get access. This is the better way of denying access as it blocks the bad guys before they get anywhere near you LAN.
DenyAll
Panasonic Viera FX800A | Panasonic Viera CS610A | Sony PS4 | Sony PS3 | Panasonic DMP-BD79 | Yamaha RX-V500D | iPad | Windows 10 | Serviio 1.10 Pro
WinHelper | MediaInfo

Beta Tester, Moderator
Please do not PM me for support as any solution cannot be shared with others.
<<

fidmas

Serviio lover

Posts: 96

Joined: Thu Dec 17, 2015 8:29 pm

Post Sun Apr 10, 2016 1:06 am

Re: V1.6.1 doesn't work om W32

i see you put a lot of work into that. I'll check it out better tomorrow. Right now, i've got this VB6 thing working fine.
1) The batch file starts the service, and installs the tray icon.
2) Left click the Icon to launch the browser Serviio console.
3) Right click for a context menu to either launch the console or Stop Serviio and unload the icon.

Does what i need for now i think.

Now if I could find out what's going on with CBS we'd be good to go. The URLs offer the browser from 5 to 15 of the latest shows free. Serviio either comes up with an empty list or offers shows from 2015.

Return to User experiences

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.