FAQ  •  Register  •  Login

serviio 1.10 error

<<

sebbu

Serviio newbie

Posts: 5

Joined: Sun Dec 22, 2013 12:52 pm

Post Mon Nov 05, 2018 5:34 pm

serviio 1.10 error

After updating from serviio 1.9.1 (which worked fine) to serviio 1.10, I get tons of errors in the log, and my TV (LG 50LA660S) fails to load the video folders, and my tablet (samsung galaxy note 10.1" 2014 edition) fails to completely load the video folders too, using bubbleupnp.
Previous version (1.9.1) worked fine with both devices.
Deleting the whole "library" folder and adding the folders again gives the same errors.

  Code:
2018-11-05 18:12:58,307 WARN  [Profile] Unregistered media format profile's mime-type requesed, returning null
2018-11-05 18:12:58,322 WARN  [Profile] Unregistered media format profile requesed, returning null
2018-11-05 18:12:58,329 ERROR [ContainerNode] Cannot retrieve results of action command: Cannot execute library command for list: null
org.serviio.upnp.service.contentdirectory.command.CommandExecutionException: Cannot execute library command for list: null
        at org.serviio.upnp.service.contentdirectory.command.AbstractCommand.retrieveItemList(AbstractCommand.java:156)
        at org.serviio.upnp.service.contentdirectory.definition.ContainerNode.executeListAction(ContainerNode.java:272)
        at org.serviio.upnp.service.contentdirectory.definition.ActionNode.retrieveContainerItems(ActionNode.java:142)
        at org.serviio.upnp.service.contentdirectory.ContentDirectoryEngine.browse(ContentDirectoryEngine.java:103)
        at org.serviio.upnp.service.contentdirectory.ContentDirectory.Browse(ContentDirectory.java:163)
        at sun.reflect.GeneratedMethodAccessor15.invoke(Unknown Source)
        at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
        at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:498)
        at org.serviio.upnp.protocol.soap.ServiceInvoker.invokeOperation(ServiceInvoker.java:214)
        at org.serviio.upnp.protocol.soap.ServiceInvoker.invokeService(ServiceInvoker.java:75)
        at org.serviio.upnp.webserver.ServiceControlRequestHandler.handleRequest(ServiceControlRequestHandler.java:65)
        at org.serviio.upnp.webserver.AbstractRequestHandler.handle(AbstractRequestHandler.java:66)
        at org.apache.http.protocol.HttpService.doService(HttpService.java:423)
        at org.serviio.upnp.webserver.ServiioHttpService.doService(ServiioHttpService.java:78)
        at org.apache.http.protocol.HttpService.handleRequest(HttpService.java:341)
        at org.serviio.upnp.webserver.WebServer$WorkerThread.run(WebServer.java:204)
Caused by: java.lang.NullPointerException
        at org.serviio.upnp.service.contentdirectory.command.ResourceValuesBuilder.buildResources(ResourceValuesBuilder.java:140)
        at org.serviio.upnp.service.contentdirectory.command.AbstractListObjectsByFSHierarchyCommand.retrieveList(AbstractListObjectsByFSHierarchyCommand.java:130)
        at org.serviio.upnp.service.contentdirectory.command.AbstractCommand.retrieveItemList(AbstractCommand.java:150)
        ... 15 more
2018-11-05 18:12:58,330 WARN  [ContentDirectory] Browse for object id V_F^FOL*R1 failed with exception: org.serviio.upnp.service.contentdirectory.command.CommandExecutionException: Cannot execute library command for list: null
java.lang.RuntimeException: org.serviio.upnp.service.contentdirectory.command.CommandExecutionException: Cannot execute library command for list: null
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 2906

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Mon Nov 05, 2018 7:53 pm

Re: serviio 1.10 error

I'm not certain, but I don't believe you can just delete the library folder. I suggest uninstalling and starting over.
Dan

Panasonic ST30 Plasma, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Insignia Roku TV, Roku 4, Ultra and Stick, Yamaha RX-V583 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 18 TB hard drive space | Test server Windows 7 Home Premium, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

HOWTO: Enable debug logging HOWTO: Identify media file contents
<<

sebbu

Serviio newbie

Posts: 5

Joined: Sun Dec 22, 2013 12:52 pm

Post Tue Nov 06, 2018 12:35 am

Re: serviio 1.10 error

I tried that as well
by default, the library folder only has a derby.properties file.
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16880

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Wed Nov 07, 2018 1:23 pm

Re: serviio 1.10 error

I'll look into this.
<<

sebbu

Serviio newbie

Posts: 5

Joined: Sun Dec 22, 2013 12:52 pm

Post Thu Nov 08, 2018 12:24 pm

Re: serviio 1.10 error

If it can help, i add a single (big) folder, like root of partition, containing 39 folders 99 files.
TOTAL (after recursion) is 5 audio, 10569 video, 36663 photos, some of them with long name (80-120 character or more) OR/AND non-ascii names (like with japanese or russian)
maybe there's also folder names with long name or in non-ascii, but i'm not sure.
Version 1.9.2 also works fine, only 1.10 bugs.
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16880

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Fri Nov 09, 2018 10:21 am

Re: serviio 1.10 error

just looked at the error message again. Can you post the same bit (well, a little bit earlier ideally) but with detailed log enabled?

I think it could be caused by the TV/bubble caching previous (1.9) version resources, which have been changed in 1.10. So try to clean the bubble cache / remove the server and add it again.
<<

gonzoka

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Thu Nov 29, 2018 11:12 pm

Post Thu Nov 29, 2018 11:24 pm

Re: serviio 1.10 error

Hello guys,

I have a samsung ue55mu6102. Serviio version: Serviio PRO v 1.10

Yesterday it worked. Today it is not working.

Serviio status: Samsung TV is active (Profile Samsung M series, but i tried others , but serviio not visible on tv under sources. I tried to reintsall, but still not working. :(

Any suggestions are welcome.

Thank you!
<<

mithrial

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Tue Dec 04, 2018 6:27 pm

Post Wed Dec 05, 2018 11:14 am

Re: serviio 1.10 error

I had the same error and I solved it by deleting the whole serviio directory. Only deleting config or library was not enough, there are two hidden files/folders which might be important.

Return to User experiences

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.