FAQ  •  Register  •  Login

Two same media info. One is normal one have to be transcode

<<

drMARTINS

Serviio newbie

Posts: 16

Joined: Wed Aug 12, 2015 10:19 am

Post Sun Jun 25, 2017 8:59 am

Two same media info. One is normal one have to be transcode

Hi
I had a lot of movies and had no problem. Now i can see that a lot of them now has to be transcode and i dont know why.
For example i have 2 files from one series of Game of thrones. It look that they are same
1. works normaly
File: /Volumes/share/download/Serialy/The Game of thrones/4.série/04x01 Two Swords.mkv
Size: 11.78 GB
Format: Matroska/WebM file format
Stream count: 5
Duration: 00:58:13
Bit rate: 28961 kb/s
Meta info:
creation_time: 2015-03-16 14:32:06

Stream 0
Type: video
Codec: h264
Codec profile: High
Width: 1920
Height: 1080
Sample aspect ratio: 1:1
Display aspect ratio: 16:9
Pixel format: yuv420p
Frame rate: 23.98 fps
Default: YES
Meta info:
language: eng

Stream 1
Type: audio
Codec: dca
Codec profile: DTS-HD MA
Bit rate: 1536 kb/s
Sample rate: 48000 Hz
Sample format: s16
Channel: 6
Default: YES
Meta info:
title: English DTS-HD MA 5.1 [3 462 Kbps]
language: eng

Stream 2
Type: audio
Codec: ac3
Bit rate: 640 kb/s
Sample rate: 48000 Hz
Sample format: s16
Channel: 2
Meta info:
title: Czech AC3 2.0 [640 Kbps]
language: eng

Stream 3
Type: subtitle
Codec: Unknown codec
Default: YES
Meta info:
title: English
language: eng

Stream 4
Type: subtitle
Codec: Unknown codec
Meta info:
title: Czech
language: cze


2. need to be transcode
File: /Volumes/share/download/Serialy/The Game of thrones/4.série/04x02 The Lion and the Rose.mkv
Size: 10.72 GB
Format: Matroska/WebM file format
Stream count: 5
Duration: 00:52:34
Bit rate: 29190 kb/s
Meta info:
creation_time: 2015-03-16 13:49:36

Stream 0
Type: video
Codec: h264
Codec profile: High
Width: 1920
Height: 1080
Sample aspect ratio: 1:1
Display aspect ratio: 16:9
Pixel format: yuv420p
Frame rate: 23.98 fps
Default: YES
Meta info:
language: eng

Stream 1
Type: audio
Codec: dca
Codec profile: DTS-HD MA
Bit rate: 1536 kb/s
Sample rate: 48000 Hz
Sample format: s16
Channel: 6
Default: YES
Meta info:
title: English DTS-HD MA 5.1 [3 684 Kbps]
language: eng

Stream 2
Type: audio
Codec: ac3
Bit rate: 640 kb/s
Sample rate: 48000 Hz
Sample format: s16
Channel: 2
Meta info:
title: Czech AC3 2.0 [640 Kbps]
language: cze

Stream 3
Type: subtitle
Codec: Unknown codec
Default: YES
Meta info:
title: English
language: eng

Stream 4
Type: subtitle
Codec: Unknown codec
Meta info:
title: Czech
language: cze


I have UE65HU7500. I dont remeber when it works normaly. Now i use serviio 1.8 and also tested 1.7.1.1 and same situation. I really dont know what can be wrong.

edit: now i tried serviio 1.6 and there is everything ok :-(
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 2076

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Sun Jun 25, 2017 11:01 pm

Re: Two same media info. One is normal one have to be transc

I found one difference between the two, but I'm uncertain how it would make a difference. The first file, audio stream 2, the title says title: Czech AC3 2.0 [640 Kbps] but the language says eng. On the second file, the two lines both agree with cze as the language.

Do you have a default language set in the Serviio console? Perhaps it sees the difference between the two audio streams and plays one natively while the other is transmuxed to feed a different audio stream. You might think a file is being transcoded, but in reality is only being transmuxed. Both require ffmpeg to run, but transmuxing uses very little computer power compared to transcoding.

My guess is Zip would like to see a debug log with an attempt to play each one. But since you've downgraded your Serviio version, you'd have to reinstall 1.8 first. If you do this, also note what the CPU load looks like when you believe it's transcoding. Unless it's near 100%, it's only transmuxing.
Dan

Panasonic ST30 Plasma, Samsung JU7100 4K TV, Samsung UN24H4500 TV, Sony BDP-S3500, Insignia Roku TV, Roku 2 XS, 4, Ultra and Stick, Yamaha RX-V679 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 18 TB hard drive space | Test server Windows 7 Home Premium, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

Enable debug logging

Return to Transcoding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.