FAQ  •  Register  •  Login

Error transcoding

<<

tonygoes

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Fri Mar 02, 2018 3:20 am

Post Fri Mar 02, 2018 3:27 am

Error transcoding

When Serviio tries to transcode a certain file, it fails with this error in the logs:

2018-03-01 22:13:20,727 DEBUG [ProcessExecutor] Starting /usr/local/bin/ffmpeg -fflags +genpts -threads 0 -i /data/Media/video.mp4 -y -threads 0 -c:v copy -bsf:v h264_mp4toannexb -c:a:0 ac3 -b:a:0 32k -ac:a:0 2 -map 0:0 -map 0:1 -sn -f mpegts /tmp/Serviio/transcoding-temp-223d03cddbbdb16eee7e494300d737c9.stf
2018-03-01 22:13:20,954 WARN [ProcessExecutor] Process /usr/local/bin/ffmpeg has a return code of 1! This is a possible error. Detailed output follows.
Stream #0:1 -> #0:1 (aac (native) -> ac3 (native))
Press [q] to stop, [?] for help
[ac3 @ 0x2cc7460] Bit allocation failed. Try increasing the bitrate.
Audio encoding failed (avcodec_encode_audio2)
Conversion failed!
2018-03-01 22:13:20,954 DEBUG [TranscodingJobListener] Transcoding finished; successful: false


I get the same error running ffmpeg from the command line, but it works if I increase the 32k. Is there a way to change / configure the ffmpeg parameters?
<<

DenyAll

DLNA master

Posts: 2152

Joined: Fri Mar 08, 2013 11:16 pm

Location: Adelaide, Australia

Post Fri Mar 02, 2018 8:01 am

Re: Error transcoding

Which profile are you using?

You should be able to edit the profile and change the targetACodec="ac3" bit in the transcoding video block statement to be something like targetACodec="ac3" aBitrate="384". 32k is weird - I thought the default rate was 128k if nothing was specified?
DenyAll
Panasonic Viera CS610A | Panasonic Viera V20A | Sony PS4 | Sony PS3 | Panasonic DMP-BD79 | Yamaha RX-V500D | iPad | Windows 10 | Serviio 1.9 Pro
WinHelper | MediaInfo

Beta Tester, Moderator
Please do not PM me for support as any solution cannot be shared with others.
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16709

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Thu Mar 08, 2018 12:23 pm

Re: Error transcoding

default is whatever the source stream bitrate was

Return to Transcoding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.