FAQ  •  Register  •  Login

Transcoding on PS4 Pro when remux is enough

<<

jesse

Serviio newbie

Posts: 8

Joined: Mon Feb 08, 2016 4:16 am

Post Mon Sep 03, 2018 8:28 pm

Transcoding on PS4 Pro when remux is enough

Hi.
PS4 Pro supports H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 5.2 in MP4 container.
Source: https://manuals.playstation.net/documen ... mat_m.html
So, it seems MKV and AVI containers having profile level between 4.2 and 5.2 can be just remuxed to MP4.
I edited my profiles.xml and it worked. So probably separate profile for PS4 Pro will be helpful.
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 2794

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Mon Sep 03, 2018 11:55 pm

Re: Transcoding on PS4 Pro when remux is enough

jesse wrote:Hi.
PS4 Pro supports H.264/MPEG-4 AVC High Profile Level 5.2 in MP4 container.
Source: https://manuals.playstation.net/documen ... mat_m.html
So, it seems MKV and AVI containers having profile level between 4.2 and 5.2 can be just remuxed to MP4.
I edited my profiles.xml and it worked. So probably separate profile for PS4 Pro will be helpful.


MP4 is not a permitted container for muxing on the fly. It's not a Serviio restriction, but ffmpeg. I don't know the technical reasons, but it just doesn't work. If you're saying you've modified a profile to mux to MP4 on the fly, I'd really like to see what you did. :)
Dan

Panasonic ST30 Plasma, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Insignia Roku TV, Roku 4, Ultra and Stick, Yamaha RX-V583 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 18 TB hard drive space | Test server Windows 7 Home Premium, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

HOWTO: Enable debug logging HOWTO: Identify media file contents
<<

jesse

Serviio newbie

Posts: 8

Joined: Mon Feb 08, 2016 4:16 am

Post Tue Sep 04, 2018 1:10 am

Re: Transcoding on PS4 Pro when remux is enough

atc98092 wrote:MP4 is not a permitted container for muxing on the fly. It's not a Serviio restriction, but ffmpeg. I don't know the technical reasons, but it just doesn't work. If you're saying you've modified a profile to mux to MP4 on the fly, I'd really like to see what you did. :)

Well, you are right. I actually just used mpegts as target container. And this allowed me to play video encoded with h264 level 5.1 without transcoding. If I left MKV container untouched (also skipping transcoding), the video did not play correctly.
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 2794

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Thu Sep 06, 2018 11:38 am

Re: Transcoding on PS4 Pro when remux is enough

Yeah, sometimes remuxing is necessary from the MKV container. It might be because the DLNA standard doesn't actually support the MKV container, but Serviio works around it somehow. Fortunately, remuxing doesn't use much computing power, so it doesn't work your server hard. The main issue is you most likely lose the ability to FF/rewind, or resume a stopped video. Applehttp (HLS) supports those functions, but it doesn't support multi-channel audio, which is why I don't use it for the Roku profiles.
Dan

Panasonic ST30 Plasma, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Insignia Roku TV, Roku 4, Ultra and Stick, Yamaha RX-V583 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 18 TB hard drive space | Test server Windows 7 Home Premium, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

HOWTO: Enable debug logging HOWTO: Identify media file contents
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16802

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Thu Sep 06, 2018 2:32 pm

Re: Transcoding on PS4 Pro when remux is enough

I don't have a PS4 Pro, but if you come up with a profile, I'll add it

Return to Transcoding

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 2 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.