FAQ  •  Register  •  Login

Mpeg 4 not playing on Panasonic Vierra TV

<<

andyleo77

Serviio newbie

Posts: 3

Joined: Sat Jul 16, 2011 10:12 pm

Post Sat Jul 16, 2011 10:25 pm

Mpeg 4 not playing on Panasonic Vierra TV

Hi,

Firstly, thanks for Serviio, its the most useful software I have used in many years.

I am not a big techie, and managed to play all my media files using Serviio on my Panasonic TV. That is until I changed my PC and re-installed the latest version of Serviio.

Not my panasonic wont play any MP4 files. I am adding the media info for one of the files which wont play.

General
Complete name : V:\English Movies\Mission Impossible Trilogy\Mission Impossible III 2006.mp4
Format : MPEG-4
Format profile : Base Media
Codec ID : isom
File size : 1.75 GiB
Duration : 2h 5mn
Overall bit rate : 2 002 Kbps
Encoded date : UTC 2011-01-02 07:57:35
Tagged date : UTC 2011-01-02 07:57:35
Writing application : Yamb 2.1.0.0 [http://yamb.unite-video.com]

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 4 frames
Codec ID : avc1
Codec ID/Info : Advanced Video Coding
Duration : 2h 5mn
Bit rate : 1 578 Kbps
Maximum bit rate : 12.5 Mbps
Width : 1 280 pixels
Height : 544 pixels
Display aspect ratio : 2.35:1
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.095
Stream size : 1.38 GiB (79%)
Writing library : x264 core 98 r1649 c54c47d
Encoding settings : cabac=1 / ref=3 / deblock=1:1:0 / analyse=0x3:0x113 / me=hex / subme=7 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.00 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=0 / threads=6 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=50 / rc=2pass / mbtree=1 / bitrate=1578 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=25000 / vbv_bufsize=25000 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.10 / nal_hrd=none
Encoded date : UTC 2011-01-02 07:57:35
Tagged date : UTC 2011-01-02 07:59:25

Audio #1
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : 40
Duration : 2h 5mn
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 124 Kbps
Maximum bit rate : 143 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 111 MiB (6%)
Encoded date : UTC 2011-01-02 07:59:04
Tagged date : UTC 2011-01-02 07:59:25

Audio #2
ID : 3
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format profile : LC
Codec ID : 40
Duration : 2h 5mn
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 296 Kbps
Maximum bit rate : 328 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Stream size : 265 MiB (15%)
Encoded date : UTC 2011-01-02 07:59:12
Tagged date : UTC 2011-01-02 07:59:25



Also adding the transcoding profile for panasonic, I made a few tweaks and could have over-engineered here with my limited knowledge. The renderer profile is set to Panasoinc Vierra in the Console.

<Profile id="12" name="Panasonic Viera" extendsProfileId="1">
<ContentDirectoryMessageBuilder>org.serviio.upnp.service.contentdirectory.PanasonicDLNAMessageBuilder</ContentDirectoryMessageBuilder>
<SubtitlesMimeType>text/srt</SubtitlesMimeType>
<MediaFormatProfiles>
<MediaFormatProfile mime-type="video/divx">AVI</MediaFormatProfile>
</MediaFormatProfiles>
<Transcoding>
<!-- remux DTS in MKV to AC3 -->
<Video targetContainer="mpegts" targetACodec="ac3">
<Matches container="matroska" vCodec="h264" aCodec="dca" />
<Matches container="avi" vCodec="h264" aCodec="dca" />
<Matches container="mp4" vCodec="h264" aCodec="dca" />

</Video>
<!-- Remux all h264 video to MPEG-TS stream -->
<Video targetContainer="mpegts">
<Matches container="avi" vCodec="h264" />
<Matches container="mp4" vCodec="h264" />
<Matches container="matroska" vCodec="h264" />
<Matches container="matroska" />
<Matches container="mp4" />
<Matches container="flv" />
<Matches container="matroska" />
<Matches container="mp4" />

</Video>
<Audio targetContainer="mp3">
<Matches container="mp4" />
<Matches container="flac" />
<Matches container="ogg" />
</Audio>
</Transcoding>
</Profile>
<<

Cerberus

User avatar

DLNA master

Posts: 4123

Joined: Sun Jan 02, 2011 5:20 pm

Location: Reading, UK

Post Sun Jul 17, 2011 7:18 am

Re: Mpeg 4 not playing on Panasonic Vierra TV

andyleo77 wrote:Hi,

<Profile id="12" name="Panasonic Viera" extendsProfileId="1">
<ContentDirectoryMessageBuilder>org.serviio.upnp.service.contentdirectory.PanasonicDLNAMessageBuilder</ContentDirectoryMessageBuilder>
<SubtitlesMimeType>text/srt</SubtitlesMimeType>
<MediaFormatProfiles>
<MediaFormatProfile mime-type="video/divx">AVI</MediaFormatProfile>
</MediaFormatProfiles>
<Transcoding>
<!-- remux DTS in MKV to AC3 -->
<Video targetContainer="mpegts" targetACodec="ac3">
<Matches container="matroska" vCodec="h264" aCodec="dca" />
<Matches container="avi" vCodec="h264" aCodec="dca" />
<Matches container="mp4" vCodec="h264" aCodec="dca" />

</Video>
<!-- Remux all h264 video to MPEG-TS stream -->
<Video targetContainer="mpegts">
<Matches container="avi" vCodec="h264" />
<Matches container="mp4" vCodec="h264" />
<Matches container="matroska" vCodec="h264" />
<Matches container="matroska" />
<Matches container="mp4" /> <----- DUPLICATE remove me
<Matches container="flv" />
<Matches container="matroska" />
<Matches container="mp4" /> <----- DUPLICATE remove me

</Video>
<Audio targetContainer="mp3">
<Matches container="mp4" />
<Matches container="flac" />
<Matches container="ogg" />
</Audio>
</Transcoding>
</Profile>



Follow the instruction i have added and try again, remember to restart serviio COMPLETELY after editing the profile....
Phil Bennett
Beta Tester Group
Wiki | FAQ

Samsung LE40C750 LCD | Samsung BD-C5900 | Sony PS3 | Windows 7 |
HowTo: Provide supported formats of a device HowTo: Record a new ticket on Bitbucket
HowTo: Provide details of a video file that doesn't play HowTo: Turn on detailed logging
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 14297

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Sun Jul 17, 2011 4:53 pm

Re: Mpeg 4 not playing on Panasonic Vierra TV

do you have the profile selected for the device? Is it just this one file not playing and was it playing before?
<<

andyleo77

Serviio newbie

Posts: 3

Joined: Sat Jul 16, 2011 10:12 pm

Post Sun Jul 17, 2011 5:12 pm

Re: Mpeg 4 not playing on Panasonic Vierra TV

zip wrote:do you have the profile selected for the device? Is it just this one file not playing and was it playing before?


Yes, I have selected Panasonic Vierra as the renderer profile.

None of the MP4 files play. I have tried all of them.

I have followed Phil's instructions too, no luck even after re-starting the PC.

I even tried to reset the TV to factory defaults, still nothing.

Is there a way I can download the 0.5 version, all my MP4 files worked like a charm on that version.

Appreciate all the help.
<<

andyleo77

Serviio newbie

Posts: 3

Joined: Sat Jul 16, 2011 10:12 pm

Post Sun Jul 17, 2011 5:14 pm

Re: Mpeg 4 not playing on Panasonic Vierra TV

zip wrote:do you have the profile selected for the device? Is it just this one file not playing and was it playing before?


Sorry zip...didnt answer the complete question. Yes this file was playing earlier and so were all the other MP4 files I have. None of the MP4's play now.

Serviio is able to generate thumbnails for the files but wont play them.
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 14297

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Mon Jul 18, 2011 10:49 am

Re: Mpeg 4 not playing on Panasonic Vierra TV

http://download.serviio.org/releases/se ... -setup.exe (you'll have to uninstall first)

You could also post detailed log of when you're trying to play something.

Return to Transcoding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.