FAQ  •  Register  •  Login

LG 47LW6500

<<

Bagpuss

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Wed Jun 15, 2011 10:17 am

Post Wed Jun 15, 2011 10:21 am

Re: LG 47LW6500

I'm seeing the same problem on my 55LW550T (UK version of the 55LW5600) with Serviio on both Linux and MacOSX.
I've also tried minidlna and PS3 Media Server with the TV, and they both work fine, so I'm thinking that there must be an issue with Serviio.
I really want to get Serviio working, as it provides the best transcoding solution, due to LGs refusal to license DTS.

I'd be happy to provide any debugging information that's required to try and track this problem down. Just let me know what information is needed.
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 17056

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Wed Jun 15, 2011 10:26 am

Re: LG 47LW6500

I'll be looking into it shortly.
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 17056

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Wed Jun 15, 2011 7:15 pm

Re: LG 47LW6500

Are you guys using English OS localization or something else?
<<

pasta1234

Serviio newbie

Posts: 19

Joined: Sun Jun 05, 2011 1:49 am

Post Wed Jun 15, 2011 7:20 pm

Re: LG 47LW6500

what does that mean ?

Pete
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 17056

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Wed Jun 15, 2011 7:26 pm

Re: LG 47LW6500

Is your Windows / Linux in English or using other localization
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 17056

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Wed Jun 15, 2011 7:42 pm

Re: LG 47LW6500

I'll need someone to run this test:

1) install Intel tools and run Device Spy
2) Find Serviio in the device list and find ContentDirectory / Browse() method
3) Right-click -> Invoke Action
4) insert this into the fields:
ObjectID: 0
BrowseFlag: BrowseMetadata
Filter: @id,@parentID,@restricted,@childCount,dc:title,dc:creator, upnp:artist,upnp:class,dc:date,upnp:album,upnp:genre,res,res@size,res@duration,res@bitrate,res@resolution,res@protocolInfo,res@nrAudioChannels,res@sampleFrequency,upnp:albumArtURI,upnp:albumArtURI@dlna:profileID
StartingIndex: 0
RequestedCount: 0
5) Click Invoke
6) Post here contents of field Result, NumberReturned, TotalMatches
7) repeat steps 4 - 6 with these values:
ObjectID: 0
BrowseFlag: BrowseDirectChildren
Filter: @id,@parentID,@restricted,@childCount,dc:title,dc:creator, upnp:artist,upnp:class,dc:date,upnp:album,upnp:genre,res,res@size,res@duration,res@bitrate,res@resolution,res@protocolInfo,res@nrAudioChannels,res@sampleFrequency,upnp:albumArtURI,upnp:albumArtURI@dlna:profileID
StartingIndex: 0
RequestedCount: 16
8) Find other server that works in DeviceSpy
9) repeat steps 3 - 7 for the other server

Also could some of you PM me to join the betatesters group and give the 0.6 beta a go in case something changed, although I doubt it.
<<

vitoxbc

Serviio newbie

Posts: 4

Joined: Sun Jun 12, 2011 1:37 am

Post Wed Jun 15, 2011 10:02 pm

Re: LG 47LW6500

My Windows is not in English, is in Catalan.

I've tried to run this test, but I couldn't find the options :'(

That's what I got:
Image
I only can "Invoke Action" in the pink ones, and no one has those fields...
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 17056

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Wed Jun 15, 2011 10:53 pm

Re: LG 47LW6500

Sorry, gave you the wron service to look for. Updated the instructions
<<

jhalstead

Serviio newbie

Posts: 4

Joined: Sat Jun 25, 2011 10:00 pm

Post Sun Jun 26, 2011 1:41 am

Re: LG 47LW6500

I'm having the same problem with a 47LW5600. any updates? the only thing displayed on the TV menu is the first enabled item in the presentation tab,

EDIT- my serviio machine is running Ubuntu 10.10, but that doesn't seem to be the issue according to this thread.
<<

Sunguru

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Fri Jul 08, 2011 6:33 pm

Post Fri Jul 08, 2011 6:35 pm

Re: LG 47LW6500

I have same problem with LG 32LW575S-ZC
Setting profile to "LG BD Player" doesn't work unfortunately.
I also see only "Audio" -> "Artists" empty folders.
Is there any workaround?
<<

jhalstead

Serviio newbie

Posts: 4

Joined: Sat Jun 25, 2011 10:00 pm

Post Thu Jul 14, 2011 1:19 am

Re: LG 47LW6500

I don't have a clue about DLNA, but it looks like the LG isn't parsing the directory structure correctly. It only shows the first "category name" that isn't disabled in the presentation tab, it also shows sub directories if the "folders" section is set to display, but none of the other root directories like "last viewed." This is definitely just an LG issue because my XBMC client on Win7 can display and navigate all categories if enabled. A temporary work around is to disable all content before the category you want to view. for example, right now my "Audio" and "Image" groups are disabled so I can watch the video content from my TV since disabling those place "Video" as the first enabled category.
<<

pasta1234

Serviio newbie

Posts: 19

Joined: Sun Jun 05, 2011 1:49 am

Post Thu Jul 14, 2011 8:39 pm

Re: LG 47LW6500

I think its a little bit more than that...

I say that because my LG TV works with other software programs like Nero Media Home.

Has there been any advances towards resolving this bug ?
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 17056

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Fri Jul 15, 2011 10:22 am

Re: LG 47LW6500

try if the next beta helps at all
<<

pasta1234

Serviio newbie

Posts: 19

Joined: Sun Jun 05, 2011 1:49 am

Post Fri Jul 15, 2011 3:49 pm

Re: LG 47LW6500

Thanks Zip, I would be happy to try the beta.

I PM'ed you a while back about getting the latest beta, unless there is another way ?

Thanks.
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 17056

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Fri Jul 15, 2011 3:51 pm

Re: LG 47LW6500

you are already in the beta group, just go to the betatesting forum. This 'might' be fixed in beta 2 which should be out next week.
<<

Levitt

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Thu Jul 21, 2011 8:31 pm

Post Thu Jul 21, 2011 9:44 pm

Re: LG 47LW6500

I also have run into the exact same problems described in this thread, with an empty Audio directory the only visible 'content' on the television. I have a new LG 55LW5600. Alternate DLNA servers seem to function correctly.

I'd be happy to take a stab at a beta version if it would be beneficial for testing.
<<

pasta1234

Serviio newbie

Posts: 19

Joined: Sun Jun 05, 2011 1:49 am

Post Sun Jul 24, 2011 7:35 pm

Re: LG 47LW6500

I had a chance to load the latest beta yesterday and it seems like there is a difference indeed.

All the categories show up and files in my movie directory show and play :)

Haven't tried the other categories yet, will do so and report back.

Thanks !!
<<

gphoton

Serviio newbie

Posts: 10

Joined: Wed Jul 27, 2011 11:49 am

Post Fri Jul 29, 2011 11:14 am

Re: LG 47LW6500

I have an LG 47LW5600 with the same issue. Just "Audio" shows up (and works flawlessly for flac and mp3) however no "Video" or "Photos". I requested Beta tester membership to try the latest Beta 2.

-gphoton
<<

gphoton

Serviio newbie

Posts: 10

Joined: Wed Jul 27, 2011 11:49 am

Post Sat Jul 30, 2011 3:08 pm

Re: LG 47LW6500

Success! The 6.0 Beta 2 allows all the photo and video content to show along with the audio.

As a side topic, I did have to modify the LG profile with (per topic thread 2344):
<Audio targetContainer="lpcm">
<Matches container="flac" />
<Matches container="ogg" />
</Audio>

To get the FLAC files to be supported. The ability to have this control over transcoding is a big plus. I can now ditch the Plex (unstable) and TVersity (didn't figure out transcoding to support FLAC for me on the LG TV) servers.

I didn't have to reboot, as an earlier poster mentioned, I just stopped and started the server in the services admin tool control panel in XP and restarted the console.

Thanks for Serviio!
-gphoton
<<

Cerberus

User avatar

DLNA master

Posts: 4116

Joined: Sun Jan 02, 2011 5:20 pm

Location: Reading, UK

Post Sat Jul 30, 2011 3:26 pm

Re: LG 47LW6500

gphoton wrote:I didn't have to reboot, as an earlier poster mentioned, I just stopped and started the server in the services admin tool control panel in XP and restarted the console.


that would have same affect as a reboot :) just another way of doing it :)
Phil Bennett
Beta Tester Group
Wiki | FAQ

Samsung LE40C750 LCD | Samsung BD-C5900 | Sony PS3 | Windows 7 |
HowTo: Provide supported formats of a device HowTo: Record a new ticket on Bitbucket
HowTo: Provide details of a video file that doesn't play HowTo: Turn on detailed logging
PreviousNext

Return to LG

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.