FAQ  •  Register  •  Login

Serviio 2 on QNAP: can not choose/change the install-volume

<<

AlCen

Serviio newbie

Posts: 2

Joined: Fri Nov 29, 2019 6:03 pm

Post Fri Nov 29, 2019 6:16 pm

Serviio 2 on QNAP: can not choose/change the install-volume

Hello,

I have Serviio 2.0 (http://download.serviio.org/releases/qn ... 86_64.qpkg) installed to my QNAP TS 253Be NAS.

Serviio work great so far, I only have a small problem:

Normally, I can select the volume, where an app is installed to on my QNAP Nas.
And I can normally even migrate an installed app to a different volume later.

That is possible with all my apps, except Serviio 2.0.

According to the QNAP help center
"If ... the app does not support volume selection, you will not be prompted to choose a volume for app installation. "
"Not all apps support app migration. For apps that do not support app migration, the option "Migrate to" will not be available when you click the down arrow icon below the app icon."
(https://docs.qnap.com/nas/4.3/cat2/en/i ... center.htm)

Any idea why Serviio does not support this?
<<

AlCen

Serviio newbie

Posts: 2

Joined: Fri Nov 29, 2019 6:03 pm

Post Mon Dec 02, 2019 8:26 am

Re: Serviio 2 on QNAP: can not choose/change the install-vol

I found the following Information about the volume selection / migration:

This is a feature added by QNAP to the QDK 2.2.9. This allows users to select which volume and/or storage pool where they want to install. This also allows migration of already installed qpkgs. (This is particularly useful for those with external expansion chassis). This feature is only available for those running QTS 4.2.1+, but it’s very useful for those that can use it.

Return to NAS installation

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.