FAQ  •  Register  •  Login

Web UI in PHP

<<

cburbs

Serviio newbie

Posts: 10

Joined: Sun Jun 05, 2011 3:11 pm

Post Tue Jun 07, 2011 8:46 pm

Re: Web UI in PHP

Cerberus wrote:Sent: Tue Jun 07, 2011 12:08 pm
If you see the PHP code in the browser, then it means either:
- the PHP is not installed
- the PHP is not enabled
- short_open_tag = off

If later is the case, then change the php.ini to have "short_open_tag = on"

Thanks.


That was it - I had to change "short_open_tag = off" to ON.
<<

pierrep

Streaming enthusiast

Posts: 41

Joined: Sun Jun 12, 2011 6:59 am

Location: Grenoble - France

Post Sun Jun 12, 2011 8:38 am

Re: Web UI in PHP

Hello

I've installed Serviio and the Web UI on a Fedora 15 server.
When browsing from a Windows PC to the web UI I display the Serviio web frontend page but it is empty excepting the following error message:
  Code:
error && $tab!="about") { $tab = "error"; } ?>


Any idea

EDIT: Solved when changing to "short_open_tag = On" in /etc/php.ini

Thanks
Pierre
Last edited by pierrep on Mon Jun 13, 2011 7:02 am, edited 1 time in total.
<<

vincechan

Serviio newbie

Posts: 3

Joined: Mon Jun 13, 2011 1:09 am

Post Mon Jun 13, 2011 2:12 am

Re: Web UI in PHP

Hi,
Hope someone can help me with my problem:

I'm running (headless) Ubuntu Server 11.04.
I followed the tutorial posted by zip to enable the Web UI. The tutorial mentioned about moving "the two updated org.restlet .jar files" but in Acidum v0.5.2.1b, there aren't any of these 2 files in any folders. Question is are these 2 files still needed in the latest version?

When I restarted the apache and serviio, the screen has a big red circle with a white X inside. The error at the bottom of the red circle says:
Required Serviio 0.5.2, but found ''
Cannot connect to Serviio server, it does not seem to be running. Exiting...

But I have my serviio running. ps -aux | grep serviio reveals the following:
  Code:
serviio    854  0.0  0.0   4220   588 ?        S    09:24   0:00 /bin/sh /opt/serviio/bin/serviio.sh
serviio    889  0.3  4.4 782004 144184 ?       Sl   09:24   0:10 java -Xmx384M -Djava.net.preferIPv4Stack=true -Dderby.system.home=/opt/serviio/library -Dserviio.home=/opt/serviio -Djava.awt.headless=true -classpath /opt/serviio/lib/serviio.jar:/opt/serviio/lib/derby.jar:/opt/serviio/lib/jcs.jar:/opt/serviio/lib/concurrent.jar:/opt/serviio/lib/freemarker.jar:/opt/serviio/lib/httpcore.jar:/opt/serviio/lib/jaudiotagger.jar:/opt/serviio/lib/jul-to-slf4j.jar:/opt/serviio/lib/jcl-over-slf4j.jar:/opt/serviio/lib/log4j.jar:/opt/serviio/lib/sanselan.jar:/opt/serviio/lib/slf4j-api.jar:/opt/serviio/lib/slf4j-log4j12.jar:/opt/serviio/lib/org.restlet.jar:/opt/serviio/lib/org.restlet.ext.xstream.jar:/opt/serviio/lib/xstream.jar:/opt/serviio/config org.serviio.MediaServer
chanv64   2645  0.0  0.0   9136  1040 pts/0    S+   10:10   0:00 grep --color=auto serviio


So what am I doing wrong?
<<

Cerberus

User avatar

DLNA master

Posts: 4114

Joined: Sun Jan 02, 2011 5:20 pm

Location: Reading, UK

Post Mon Jun 13, 2011 11:08 pm

Re: Web UI in PHP

Leave it with me will fire an email off to the dev of that project and see what he says..

i currently have 2 question on hold for users here about the webui and havent had replie from him in few days..
Phil Bennett
Beta Tester Group
Wiki | FAQ

Samsung LE40C750 LCD | Samsung BD-C5900 | Sony PS3 | Windows 7 |
HowTo: Provide supported formats of a device HowTo: Record a new ticket on Bitbucket
HowTo: Provide details of a video file that doesn't play HowTo: Turn on detailed logging
<<

internaut19

Serviio newbie

Posts: 2

Joined: Sat Jun 18, 2011 10:25 pm

Post Sat Jun 18, 2011 10:29 pm

Re: Web UI in PHP

@vincechan - If you bounded the server to another IP address other then default 127.0.0.1 you will need to change that in the config.php file.

Cristian.
<<

Cerberus

User avatar

DLNA master

Posts: 4114

Joined: Sun Jan 02, 2011 5:20 pm

Location: Reading, UK

Post Wed Jul 06, 2011 10:35 pm

Re: Web UI in PHP

From: AcidumIrae
To: Cerberus
Re: Web UI in PHP

Hello,

Sorry for the late reply - I have missed the forum notification.
PHP WebUI requires cURL extension installed - it won't work without it, sorry.


oikon wrote:
while starting serviio web service on my synology ds411+II the integrated server window gives the following error message.

Fatal error: Call to undefined function curl_init() in /volume1/web/serviio/lib/RestRequest.inc.php on line 44

What can I do? Does anyone know how to fix it?

The service onece run fine but without knowing what I've done all for a sudden I can't access the service-window any more.
Serviio itself is running fine and serving all the data to the media-player.

Thanks for your help.


So in short you will need to install cURL extension onto your device to make the webui work.
Last edited by Cerberus on Wed Jul 06, 2011 10:46 pm, edited 2 times in total.
Phil Bennett
Beta Tester Group
Wiki | FAQ

Samsung LE40C750 LCD | Samsung BD-C5900 | Sony PS3 | Windows 7 |
HowTo: Provide supported formats of a device HowTo: Record a new ticket on Bitbucket
HowTo: Provide details of a video file that doesn't play HowTo: Turn on detailed logging
<<

Cerberus

User avatar

DLNA master

Posts: 4114

Joined: Sun Jan 02, 2011 5:20 pm

Location: Reading, UK

Post Wed Jul 06, 2011 10:38 pm

Re: Web UI in PHP

From: AcidumIrae
To: Cerberus
Re: Web UI in PHP

Hello

Latest PHP WebUI does not need to patch any restlet - it was in old serviio version.

Thanks

vincechan wrote:
Hi,
Hope someone can help me with my problem:

I'm running (headless) Ubuntu Server 11.04.
I followed the tutorial posted by zip to enable the Web UI. The tutorial mentioned about moving "the two updated org.restlet .jar files" but in Acidum v0.5.2.1b, there aren't any of these 2 files in any folders. Question is are these 2 files still needed in the latest version?

When I restarted the apache and serviio, the screen has a big red circle with a white X inside. The error at the bottom of the red circle says:
Required Serviio 0.5.2, but found ''
Cannot connect to Serviio server, it does not seem to be running. Exiting...


So in short if you have copied the files like the tutorial say then you will need to reinstall the webui package to make it work, if you havent then it should just work :)
Phil Bennett
Beta Tester Group
Wiki | FAQ

Samsung LE40C750 LCD | Samsung BD-C5900 | Sony PS3 | Windows 7 |
HowTo: Provide supported formats of a device HowTo: Record a new ticket on Bitbucket
HowTo: Provide details of a video file that doesn't play HowTo: Turn on detailed logging
<<

blazer1981

Serviio newbie

Posts: 2

Joined: Sun Jul 17, 2011 11:05 pm

Post Sun Jul 17, 2011 11:11 pm

Re: Web UI in PHP

Hello,

how to install this WEB UI. Where can i find this Tutorial. Thx for Help!
<<

Cerberus

User avatar

DLNA master

Posts: 4114

Joined: Sun Jan 02, 2011 5:20 pm

Location: Reading, UK

Post Tue Jul 19, 2011 7:53 am

Re: Web UI in PHP

blazer1981 wrote:Hello,

how to install this WEB UI. Where can i find this Tutorial. Thx for Help!


Read this thread from the start and read the file inside the package ;)
Phil Bennett
Beta Tester Group
Wiki | FAQ

Samsung LE40C750 LCD | Samsung BD-C5900 | Sony PS3 | Windows 7 |
HowTo: Provide supported formats of a device HowTo: Record a new ticket on Bitbucket
HowTo: Provide details of a video file that doesn't play HowTo: Turn on detailed logging
<<

meshelton

Serviio newbie

Posts: 7

Joined: Wed Jul 20, 2011 4:16 pm

Post Wed Jul 20, 2011 4:21 pm

Re: Web UI in PHP

Cerberus wrote:From: AcidumIrae
To: Cerberus
Re: Web UI in PHP

Hello

Latest PHP WebUI does not need to patch any restlet - it was in old serviio version.

Thanks

vincechan wrote:
Hi,
Hope someone can help me with my problem:

I'm running (headless) Ubuntu Server 11.04.
I followed the tutorial posted by zip to enable the Web UI. The tutorial mentioned about moving "the two updated org.restlet .jar files" but in Acidum v0.5.2.1b, there aren't any of these 2 files in any folders. Question is are these 2 files still needed in the latest version?

When I restarted the apache and serviio, the screen has a big red circle with a white X inside. The error at the bottom of the red circle says:
Required Serviio 0.5.2, but found ''
Cannot connect to Serviio server, it does not seem to be running. Exiting...


So in short if you have copied the files like the tutorial say then you will need to reinstall the webui package to make it work, if you havent then it should just work :)


Hi, I'm having the same problem as vincechan but I'm pretty sure I didn't copy the files like the tutorial said, just moved the webui into the serviio folder. Any help?
<<

meshelton

Serviio newbie

Posts: 7

Joined: Wed Jul 20, 2011 4:16 pm

Post Wed Jul 20, 2011 5:27 pm

Re: Web UI in PHP

This is the log i get when i run serviio from /opt/serviio/bin/serviio.sh


2011-07-20 13:24:21,762 INFO [ProfilesDefinitionParser] Added profile 'Panasonic Viera' (id=12)
2011-07-20 13:24:21,810 INFO [ProfilesDefinitionParser] Added profile 'Toshiba Rezga' (id=13)
2011-07-20 13:24:22,485 INFO [AbstractTranscodingDeliveryEngine] Cleaning transcode engine and its data
2011-07-20 13:24:22,493 INFO [WebServer] Socket buffer set to 65535 bytes
2011-07-20 13:24:22,638 INFO [WebServer] WebServer starting on port 8895
2011-07-20 13:24:22,707 INFO [Device] Created UPnP Device with UUID: daa7fce0-cb01-3777-91b5-cc628bb16ce8, bound address: 192.168.1.15
2011-07-20 13:24:22,747 INFO [CompositeCacheManager] Creating cache manager from config file: /cache.ccf
2011-07-20 13:24:22,756 INFO [ThreadPoolManager] thread_pool.default PoolConfiguration = useBoundary = [true] boundarySize = [2000] maximumPoolSize = [150] minimumPoolSize = [4] keepAliveTime = [300000] whenBlockedP$
2011-07-20 13:24:22,758 INFO [CompositeCacheConfigurator] Setting default auxiliaries to null
2011-07-20 13:24:22,758 INFO [CompositeCacheConfigurator] No special CompositeCacheAttributes class defined for key [jcs.default.cacheattributes], using default class.
2011-07-20 13:24:22,758 INFO [CompositeCacheConfigurator] setting defaultCompositeCacheAttributes to [ useLateral = true, useRemote = true, useDisk = true, maxObjs = 100, maxSpoolPerRun = -1, diskUsagePattern = 0 ]
2011-07-20 13:24:22,758 INFO [CompositeCacheConfigurator] No special ElementAttribute class defined for key [jcs.default.elementattributes], using default class.
2011-07-20 13:24:22,758 INFO [CompositeCacheConfigurator] setting defaultElementAttributes to [ IS_LATERAL = true, IS_SPOOL = true, IS_REMOTE = true, IS_ETERNAL = true, MaxLifeSeconds = -1, IdleTime = -1, CreateTime$
2011-07-20 13:24:22,760 INFO [CompositeCacheConfigurator] No special ElementAttribute class defined for key [jcs.region.local_resetafterplay.elementattributes], using default class.
2011-07-20 13:24:22,766 INFO [LRUMemoryCache] initialized LRUMemoryCache for local_resetafterplay
2011-07-20 13:24:22,766 INFO [CompositeCache] Constructed cache with name [local_resetafterplay] and cache attributes [ useLateral = true, useRemote = true, useDisk = true, maxObjs = 1000, maxSpoolPerRun = -1, diskU$
2011-07-20 13:24:22,766 INFO [CompositeCacheConfigurator] No special ElementAttribute class defined for key [jcs.region.local_default.elementattributes], using default class.
2011-07-20 13:24:22,766 INFO [LRUMemoryCache] initialized LRUMemoryCache for local_default
2011-07-20 13:24:22,766 INFO [CompositeCache] Constructed cache with name [local_default] and cache attributes [ useLateral = true, useRemote = true, useDisk = true, maxObjs = 1000, maxSpoolPerRun = -1, diskUsagePat$
2011-07-20 13:24:22,766 INFO [CompositeCacheConfigurator] Parsed regions [local_resetafterplay, local_default]
2011-07-20 13:24:22,766 INFO [CompositeCacheConfigurator] Finished configuration in 9 ms.
2011-07-20 13:24:22,767 INFO [EventSubscriptionExpirationChecker] Starting EventSubscriptionExpirationChecker
2011-07-20 13:24:22,767 INFO [EventDispatcher] Starting EventDispatcher
2011-07-20 13:24:22,768 INFO [DiscoveryAdvertisementNotifier] Starting DiscoveryAdvertisementNotifier
2011-07-20 13:24:22,800 INFO [DiscoverySSDPMessageListener] Starting DiscoverySSDPMessageListener using interface eth0 (eth0) and address 192.168.1.15, timeout = 0
2011-07-20 13:24:22,802 INFO [RendererSearchSender] Searching for Renderer devices
2011-07-20 13:24:22,802 INFO [RendererExpirationChecker] Starting RendererExpirationChecker
2011-07-20 13:24:31,790 INFO [WebServer] WebServer shutting down
2011-07-20 13:24:31,790 INFO [EventSubscriptionExpirationChecker] Leaving EventSubscriptionExpirationChecker, removing all event subscriptions
2011-07-20 13:24:31,790 INFO [EventDispatcher] Leaving EventDispatcher
2011-07-20 13:24:31,790 INFO [DiscoveryAdvertisementNotifier] Leaving DiscoveryAdvertisementNotifier
2011-07-20 13:24:31,793 INFO [DatabaseManager] Shutting down database
2011-07-20 13:24:31,793 INFO [DiscoverySSDPMessageListener] Leaving DiscoverySSDPMessageListener
2011-07-20 13:24:31,843 INFO [AbstractTranscodingDeliveryEngine] Cleaning transcode engine and its data
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 17154

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Wed Jul 20, 2011 6:37 pm

Re: Web UI in PHP

are you on a NAS?
<<

meshelton

Serviio newbie

Posts: 7

Joined: Wed Jul 20, 2011 4:16 pm

Post Thu Jul 21, 2011 1:48 am

Re: Web UI in PHP

I'm running Ubuntu 11.04 on a headless box
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 17154

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Thu Jul 21, 2011 8:45 am

Re: Web UI in PHP

meshelton wrote:I'm running Ubuntu 11.04 on a headless box

try to add this to the .sh script next to the other -D parameters

  Code:
-Djava.awt.headless=true
<<

meshelton

Serviio newbie

Posts: 7

Joined: Wed Jul 20, 2011 4:16 pm

Post Thu Jul 21, 2011 5:14 pm

Re: Web UI in PHP

I've added the tag but it still doesn't seem to work
here's the log http://www.text-upload.com/read.php?id=108460&c=9746675
and also whenever i run the script through ssh I'm not able to input any other commands, is that normal?
<<

Elfish

Streaming enthusiast

Posts: 23

Joined: Tue Aug 02, 2011 6:58 am

Post Wed Aug 03, 2011 4:41 pm

Re: Web UI in PHP

same here...
<<

moltra

DLNA master

Posts: 1871

Joined: Thu Mar 24, 2011 11:00 pm

Location: Ohio USA

Post Wed Aug 03, 2011 5:08 pm

Re: Web UI in PHP

I am running ubuntu 10.04 and use the ubuntu scripts from the follow link and it works great.

http://forum.serviio.org/viewtopic.php?f=17&t=71#p8867

Look that thread over and it should help alot.
Mark
Beta Tester Group
http://www.serviidb.com Online media resource repository

Netgear EVA2000 | Samsung BD-D5300 | XBOX 360 | Windows 7 | Mint Debian 12 | Raxz Maxx
HowTo: Provide supported formats of a device HowTo: Record a new ticket on Bitbucket
HowTo: Provide details of a video file that doesn't play HowTo: Turn on detailed logging
<<

mamo

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Mon Aug 29, 2011 11:39 am

Post Tue Aug 30, 2011 2:58 pm

Re: Web UI in PHP

Hi,

Running serviio 0.5.2 with web UI 0.5.2.2b (pcloadbetter install tutorial) on a syno NAS I have the "cannoy pût repository" error coming up .. I have tried everything from user rights to reinstall, but the best thing I could come up with is a php warning :
--> Warning: simplexml_load_string(): Entity: line 18: parser error : Opening and ending tag mismatch: br line 16 and p in /volume1/web/serviio/lib/serviio.php on line 461 ...
So debugging Php gets me crazy, as nothing on this subject has been posted anywhere on this topic. Any ideas regarding this bug ?
<<

Cerberus

User avatar

DLNA master

Posts: 4114

Joined: Sun Jan 02, 2011 5:20 pm

Location: Reading, UK

Post Wed Aug 31, 2011 5:44 pm

Re: Web UI in PHP

mamo wrote:Hi,

Running serviio 0.5.2 with web UI 0.5.2.2b (pcloadbetter install tutorial) on a syno NAS I have the "cannoy pût repository" error coming up .. I have tried everything from user rights to reinstall, but the best thing I could come up with is a php warning :
--> Warning: simplexml_load_string(): Entity: line 18: parser error : Opening and ending tag mismatch: br line 16 and p in /volume1/web/serviio/lib/serviio.php on line 461 ...
So debugging Php gets me crazy, as nothing on this subject has been posted anywhere on this topic. Any ideas regarding this bug ?


your question has been forwarded to the Developer of the third party plugin and will be answered shortly...
Phil Bennett
Beta Tester Group
Wiki | FAQ

Samsung LE40C750 LCD | Samsung BD-C5900 | Sony PS3 | Windows 7 |
HowTo: Provide supported formats of a device HowTo: Record a new ticket on Bitbucket
HowTo: Provide details of a video file that doesn't play HowTo: Turn on detailed logging
<<

Cerberus

User avatar

DLNA master

Posts: 4114

Joined: Sun Jan 02, 2011 5:20 pm

Location: Reading, UK

Post Tue Sep 06, 2011 6:01 pm

Re: Web UI in PHP

From: AcidumIrae
To: Cerberus
Re: Web UI in PHP

Hello

Sorry, for the late reply - I was on a vacation.

Can you check the serviio log when you do this action?
From the error message it seems that the result from serviio is not in XML, but in HTML format
and the simplexml_load_string cannot parse it.

Also to see the response from the serviio you can put

Code:
echo htmlentities(parent::getResponseBody());


before line 461 with $xml = simplexml_load_string(parent::getResponseBody());
in lib/serviio.php

Regards.
Phil Bennett
Beta Tester Group
Wiki | FAQ

Samsung LE40C750 LCD | Samsung BD-C5900 | Sony PS3 | Windows 7 |
HowTo: Provide supported formats of a device HowTo: Record a new ticket on Bitbucket
HowTo: Provide details of a video file that doesn't play HowTo: Turn on detailed logging
PreviousNext

Return to Third-party tools integration

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.