FAQ  •  Register  •  Login

Web UI in Ajax (Mobile & desktop edition)

<<

kairoh

DLNA master

Posts: 180

Joined: Sun Aug 08, 2010 10:41 am

Location: France

Post Fri Nov 04, 2011 9:54 pm

Re: Web UI in Restful Ajax

qoolbox wrote:[1]interface doesnt refresh, i have to refresh my browser to view the change
[2]in media library : add local (by browsing NAS content) add the path of where serviio is installed + the local path
[3]files and folder with "éà..." UTF-8 are not display neither indexed...

Have any idea to fix this problems ?

Hello!

I've made a new version (0.6-d) that fix your problems [2] and [3].

0.6-d
=====

- [linux] fixed path addition missing the starting "/".
- added java i18n bundles support in javascript.
- added i18n for HTML5 ("lang" attribute in body).
- fixed UTF-8 for files and folders navigation.
- fixed alignment of "IP address", "folderPath", "contentUrl" and "presentation titles".

Still available here.

Could you explain what is problem [1] ? Which element doesn't refresh?
Serviio WebUI console developer : New Homepage | Support | Project | Issues

Samsung UA32C6600 | WinXP / Ubuntu 11.10 | Samsung Galaxy S | Freebox v6
HowTo: Provide supported formats of a device HowTo: Record a new ticket on Bitbucket
HowTo: Provide details of a video file that doesn't play HowTo: Turn on detailed logging
<<

qoolbox

Streaming enthusiast

Posts: 45

Joined: Tue Nov 01, 2011 4:35 pm

Location: France

Post Fri Nov 04, 2011 11:49 pm

Re: Web UI in Restful Ajax

thanks kairoh,

i will update the Thecus Module when i will have free time...

just the browser need to be refreshed to see the change done once i save the configuration in page... i have to push F5 each times.. (tsted on several Browser)

I dont use the Wrapper, but launch first servioo.sh and after webui.sh, otherwise i cant stop and start the deamon from WebUI, but in wrapper mode the refresh works...

thanks for the great work...
Third Party Thecus NAS Develloper

http://forum.thecus.com
http://www.tsuga.fr
<<

qoolbox

Streaming enthusiast

Posts: 45

Joined: Tue Nov 01, 2011 4:35 pm

Location: France

Post Sat Nov 05, 2011 9:09 am

Re: Web UI in Restful Ajax

Hello, just updated this morning the Thecus module i made...

All running fine at this time, all bug fixes, the refresh problem too :mrgreen:

Just problem, i saw :

When turning in french language the "é,è,à,î" are displayed with a "??"

example : "Bibliothèque" is display "Biblioth??que" or "Périphérique connecté" is display "p??riph??rique connect??"

Other little problem making hang the Web interface when i create several locale folder in library, that make a kind of timed out, and make a message that server is not running, i refresh and all is ok, my directory appear after 1 minutes of Wait...

This is may be due to the Thecus NAS... dont know really if other users experience this kind of problem...

I will post the update of the Serviio Module in Thecus Forum, and view the users feedback...

Thanks a lot...
Third Party Thecus NAS Develloper

http://forum.thecus.com
http://www.tsuga.fr
<<

Cerberus

User avatar

DLNA master

Posts: 4114

Joined: Sun Jan 02, 2011 5:20 pm

Location: Reading, UK

Post Sat Nov 05, 2011 3:06 pm

Re: Web UI in Restful Ajax

qoolbox wrote:Just problem, i saw :

When turning in french language the "é,è,à,î" are displayed with a "??"

example : "Bibliothèque" is display "Biblioth??que" or "Périphérique connecté" is display "p??riph??rique connect??"


local setting is more than likely wrong it need to be set to " UTF8 " to solve this issue :)
Phil Bennett
Beta Tester Group
Wiki | FAQ

Samsung LE40C750 LCD | Samsung BD-C5900 | Sony PS3 | Windows 7 |
HowTo: Provide supported formats of a device HowTo: Record a new ticket on Bitbucket
HowTo: Provide details of a video file that doesn't play HowTo: Turn on detailed logging
<<

kairoh

DLNA master

Posts: 180

Joined: Sun Aug 08, 2010 10:41 am

Location: France

Post Sun Nov 06, 2011 10:39 am

Re: Web UI in Restful Ajax

Cerberus wrote:local setting is more than likely wrong it need to be set to " UTF8 " to solve this issue :)

+1 see more on FAQ.
Serviio WebUI console developer : New Homepage | Support | Project | Issues

Samsung UA32C6600 | WinXP / Ubuntu 11.10 | Samsung Galaxy S | Freebox v6
HowTo: Provide supported formats of a device HowTo: Record a new ticket on Bitbucket
HowTo: Provide details of a video file that doesn't play HowTo: Turn on detailed logging
<<

kairoh

DLNA master

Posts: 180

Joined: Sun Aug 08, 2010 10:41 am

Location: France

Post Mon Nov 07, 2011 10:36 pm

Re: Web UI in Restful Ajax

Hi!

Just fixed some minor bugs with navigation.

0.6-e
=====

- [windows] fixed error when adding a root dir.
- [linux] fixed navigation with ".." link.

Still available here.
Serviio WebUI console developer : New Homepage | Support | Project | Issues

Samsung UA32C6600 | WinXP / Ubuntu 11.10 | Samsung Galaxy S | Freebox v6
HowTo: Provide supported formats of a device HowTo: Record a new ticket on Bitbucket
HowTo: Provide details of a video file that doesn't play HowTo: Turn on detailed logging
<<

Illico

User avatar

DLNA master

Posts: 4646

Joined: Fri Jul 23, 2010 8:08 am

Location: France

Post Tue Nov 08, 2011 9:15 am

Re: Web UI in Restful Ajax

Thanks, very simple installation, and its works!
Illico
Sony 2010 KDL-46EX501 | BDP-S373 | SMP-N100 | Windows 8-i7 | Network DD HD-CE1.5TLU2 | Livebox2-UHD86 | ServiiDroid | ServiiGo | BubbleUPnP
Serviio beta tester - Moderator
<<

qoolbox

Streaming enthusiast

Posts: 45

Joined: Tue Nov 01, 2011 4:35 pm

Location: France

Post Tue Nov 08, 2011 6:42 pm

Re: Web UI in Restful Ajax

Cerberus wrote:
local setting is more than likely wrong it need to be set to " UTF8 " to solve this issue :)


I read the FAQ...

I am completly lost :?

Thecus is different than Synology, wish a sexiest solution can exist... this the first module making me this behavior....

Why this is not fixed directly in Serviio core ? :cry:
Third Party Thecus NAS Develloper

http://forum.thecus.com
http://www.tsuga.fr
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 17154

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Tue Nov 08, 2011 8:28 pm

Re: Web UI in Restful Ajax

is it not just browser setting?
<<

qoolbox

Streaming enthusiast

Posts: 45

Joined: Tue Nov 01, 2011 4:35 pm

Location: France

Post Thu Nov 10, 2011 11:59 am

Re: Web UI in Restful Ajax

No it is not...

Generally NAS appliance has limited local language setting to Eng-US, you need to change localdef in here to adjust it to en-US-UTF8... if i well understood

I tried some trick but it doesnt work, i actually pick up the right binaries from the Thecus Toolchain to test... but i dont like this way to do it :(
Third Party Thecus NAS Develloper

http://forum.thecus.com
http://www.tsuga.fr
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 17154

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Thu Nov 10, 2011 1:53 pm

Re: Web UI in Restful Ajax

the text files with all the messages are stored in UTF-8 (at least in the original Serviio bundle, I assume kairoh only copied them), not much more we can do.
<<

kairoh

DLNA master

Posts: 180

Joined: Sun Aug 08, 2010 10:41 am

Location: France

Post Thu Nov 10, 2011 5:28 pm

Re: Web UI in Restful Ajax

zip wrote:the text files with all the messages are stored in UTF-8 (at least in the original Serviio bundle, I assume kairoh only copied them), not much more we can do.

Yep, bundles are in UTF-8.
The WebUI serves them as UTF-8 files.
Serviio WebUI console developer : New Homepage | Support | Project | Issues

Samsung UA32C6600 | WinXP / Ubuntu 11.10 | Samsung Galaxy S | Freebox v6
HowTo: Provide supported formats of a device HowTo: Record a new ticket on Bitbucket
HowTo: Provide details of a video file that doesn't play HowTo: Turn on detailed logging
<<

Swehawk

Serviio lover

Posts: 70

Joined: Mon Oct 10, 2011 8:08 pm

Post Mon Dec 05, 2011 6:46 pm

Re: Web UI in Restful Ajax

Running Serviio 0.6.0.1 on win7. Serviio service is running. Unzipped webui 0.6-e to C:\program files\serviio\. When I try to run C:\program files\serviio\bin\serviio-webui.bat I get an error msg: "Java Virtual machine Launcher - Could not find the main class: Files\Serviio\Config;C:\Program. Program will exit".

Any idea what's causing this?
<<

kairoh

DLNA master

Posts: 180

Joined: Sun Aug 08, 2010 10:41 am

Location: France

Post Tue Dec 06, 2011 9:57 pm

Re: Web UI in Restful Ajax

Here are 2 possible fixes:

1) Remove space in your Serviio path (for example, reinstall/move to C:\serviio\).

2) Fix the bat (by removing quote) :
  Code:
%START_COMMAND% %JAVA_OPTS% -classpath "%CLASSPATH%" org.serviio.restui.RestletProxy %*
to
  Code:
%START_COMMAND% %JAVA_OPTS% -classpath %CLASSPATH% org.serviio.restui.RestletProxy %*

PS: I will include the last fix in the next release.
Serviio WebUI console developer : New Homepage | Support | Project | Issues

Samsung UA32C6600 | WinXP / Ubuntu 11.10 | Samsung Galaxy S | Freebox v6
HowTo: Provide supported formats of a device HowTo: Record a new ticket on Bitbucket
HowTo: Provide details of a video file that doesn't play HowTo: Turn on detailed logging
<<

goodthanks15

Serviio newbie

Posts: 5

Joined: Wed Dec 07, 2011 4:49 am

Post Wed Dec 07, 2011 4:57 am

Re: Web UI in Restful Ajax

Hi,

Just wanted to confirm that removing the quotes worked for me. In case anyone else comes across this thread looking for solutions like I was.

Using windows 7 64bit. When I ran the serviio-webui.bat file I didnt get an error or any indication that something happened. Ran it from a command prompt and nothing was displayed there either.

After removing the quotes I got the windows firewall popup asking if wanted to allow it etc.. and then I could access the webui in my browser.

Thanks.
<<

Swehawk

Serviio lover

Posts: 70

Joined: Mon Oct 10, 2011 8:08 pm

Post Wed Dec 07, 2011 5:45 pm

Re: Web UI in Restful Ajax

Goodthanks15 beat me to it ;) Removing the quotes worked for me also! Now the webui works like a charm. Connects really quick, which is a good thing since the remote Serviio console took forever to connect!

Good work kairoh! People like you and Zip are our everyday heroes, making digital living so much more enjoyable!

I have another question: How do I make serviio-webui.bat autorun on startup after the serviio service has started? I run serviio on a headless win7 machine. The only solution I can think of is through the task scheduler, but how do I know that seviio service is started?
-I'll anwser that myself 8-) Task scheduler (run on system startup) works just fine. Seems the services are started before the sheduled tasks are run!
<<

kairoh

DLNA master

Posts: 180

Joined: Sun Aug 08, 2010 10:41 am

Location: France

Post Thu Dec 08, 2011 1:10 pm

Re: Web UI in Restful Ajax

8-)
Serviio WebUI console developer : New Homepage | Support | Project | Issues

Samsung UA32C6600 | WinXP / Ubuntu 11.10 | Samsung Galaxy S | Freebox v6
HowTo: Provide supported formats of a device HowTo: Record a new ticket on Bitbucket
HowTo: Provide details of a video file that doesn't play HowTo: Turn on detailed logging
<<

qoolbox

Streaming enthusiast

Posts: 45

Joined: Tue Nov 01, 2011 4:35 pm

Location: France

Post Mon Dec 12, 2011 9:55 am

Re: Web UI in Restful Ajax

Hello Kairoh

since i updated the Thecus Module, with your version 0.6-e, using Wrapper, interface tell me (in red on top of web page):

  Code:
Cannot connect to Serviio server, it does not seem to be running. Exiting...
Rest error to "cpu-cores" : (0)
Rest error to "browsingCategoriesLanguages" : (0)
Rest error to "metadataLanguages" : (0)
Rest error to "profiles" : (0)
Rest error to "descriptiveMetadataExtractors" : (0)
Rest error to "categoryVisibilityTypes" : (0)
Rest error to "onlineRepositoryTypes" : (0)
Rest error to "status" : (0)
Rest error to "onlineContentQualities" : (0)
Rest error to "application" : (0)


using : serviio.sh + webui.sh

i got on top of webpage in red,

  Code:
Error 500 server not started



I just replaced old .jar in plugins menu by the newer ... any idea ???

here is my launch script :

  Code:
#!/bin/sh
### ======================================================================
##
##  Serviio WebUI start Script.
##
### ======================================================================

PATH=/raid/data/module/serviio/sys/bin/:$PATH
export PATH

LD_LIBRARY_PATH=/raid/data/module/serviio/sys/lib:$LD_LIBRARY_PATH
export LD_LIBRARY_PATH

SERVIIO_HOME=/raid/data/module/serviio/sys/bin

JAVA_HOME=/raid/data/module/OracleJRE6/system/jre
JAVA="$JAVA_HOME/bin/java"
NOHUP=/raid/data/module/serviio/sys/bin/nohup

# Setup the classpath
SERVIIO_CLASSPATH="$SERVIIO_HOME/config"

LIB=${SERVIIO_HOME}/plugins
for jar in `ls -1 ${LIB}/*.jar`; do SERVIIO_CLASSPATH="${SERVIIO_CLASSPATH}:${jar}"; done
LIB=${SERVIIO_HOME}/lib
for jar in `ls -1 ${LIB}/*.jar`; do SERVIIO_CLASSPATH="${SERVIIO_CLASSPATH}:${jar}"; done


# Execute the JVM in the foreground
JAVA_OPTS="-Djava.net.preferIPv4Stack=true -Djava.awt.headless=true -Dserviio.home=$SERVIIO_HOME -Dderby.system.home=$SERVIIO_HOME/library"

cd /raid/data/module/serviio/sys/bin/bin


# $NOHUP

$JAVA -Xmx384M "$JAVA_OPTS" -classpath "$SERVIIO_CLASSPATH" org.serviio.restui.ServiioWrapper "$@" </dev/null >/dev/null 2>&1 &


NoHup function is invoked on the module.rc to launch this script...


it worked fine on your previous version, no it is buggy not recongnizing Serviio running

thanks for your help,

best regards,

Stephane
Third Party Thecus NAS Develloper

http://forum.thecus.com
http://www.tsuga.fr
<<

kairoh

DLNA master

Posts: 180

Joined: Sun Aug 08, 2010 10:41 am

Location: France

Post Thu Dec 15, 2011 4:38 pm

Re: Web UI in Restful Ajax

The WebUI is successfully started but can't connect to Serviio service.
This may be related to you start script. Try to adapt some of these.
Serviio WebUI console developer : New Homepage | Support | Project | Issues

Samsung UA32C6600 | WinXP / Ubuntu 11.10 | Samsung Galaxy S | Freebox v6
HowTo: Provide supported formats of a device HowTo: Record a new ticket on Bitbucket
HowTo: Provide details of a video file that doesn't play HowTo: Turn on detailed logging
<<

qoolbox

Streaming enthusiast

Posts: 45

Joined: Tue Nov 01, 2011 4:35 pm

Location: France

Post Thu Dec 15, 2011 6:36 pm

Re: Web UI in Restful Ajax

FIXED... thanks Kairoh

Now all run fine... didnt find my mistake, just replace .jar once again, and added new plugins once again... Chmoded all in 755 in plugins directory... and all run now

One Informatic mistery once again :D
Third Party Thecus NAS Develloper

http://forum.thecus.com
http://www.tsuga.fr
PreviousNext

Return to Third-party tools integration

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.