FAQ  •  Register  •  Login

Plugins

<<

Ramses2

Streaming enthusiast

Posts: 23

Joined: Fri Sep 05, 2014 5:29 am

Post Wed Feb 03, 2016 8:56 pm

Plugins

Hi

Just a question. How can i install plugins with Serviio 1.6 ?

I have an iMac

Thank's for your answer
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 17053

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Wed Feb 03, 2016 10:23 pm

Re: Plugins

<<

Ramses2

Streaming enthusiast

Posts: 23

Joined: Fri Sep 05, 2014 5:29 am

Post Thu Feb 04, 2016 5:58 am

Re: Plugins

zip wrote:http://serviio.org/index.php?option=com_content&view=article&id=42


Many thank's
<<

Ramses2

Streaming enthusiast

Posts: 23

Joined: Fri Sep 05, 2014 5:29 am

Post Thu Feb 04, 2016 12:12 pm

Re: Plugins

I have put the plugins in / Library / Application Support / Serviio / plugins, but how do you see these plugins from my TV?
<<

jhb50

DLNA master

Posts: 2856

Joined: Thu Jun 30, 2011 9:32 pm

Post Thu Feb 04, 2016 1:38 pm

Re: Plugins

The same way as you watch files only they are in the online category rather than one of the other presentation categories. If nothing shows up either you did not add the online feed correctly or your plugin does not work. You need to view the DEBUG log to determine the problem.
<<

Ramses2

Streaming enthusiast

Posts: 23

Joined: Fri Sep 05, 2014 5:29 am

Post Thu Feb 04, 2016 2:07 pm

Re: Plugins

jhb50 wrote:The same way as you watch files only they are in the online category rather than one of the other presentation categories. If nothing shows up either you did not add the online feed correctly or your plugin does not work. You need to view the DEBUG log to determine the problem.



When I restored my Mac, I post the debug file
<<

Ramses2

Streaming enthusiast

Posts: 23

Joined: Fri Sep 05, 2014 5:29 am

Post Thu Feb 04, 2016 3:16 pm

Re: Plugins

Here is my Debug Log
Attachments
serviio.log
(337.72 KiB) Downloaded 156 times
<<

jhb50

DLNA master

Posts: 2856

Joined: Thu Jun 30, 2011 9:32 pm

Post Thu Feb 04, 2016 9:12 pm

Re: Plugins

That section of the log is just a repeating error with no earlier part of the log to give them context..
  Code:
2016-02-04 16:22:15,775 ERROR [DiscoverySSDPMessageListener] Cannot open multicast socket,will try again
java.net.BindException: Address already in use
   at java.net.PlainDatagramSocketImpl.bind0(Native Method)
   at java.net.AbstractPlainDatagramSocketImpl.bind(AbstractPlainDatagramSocketImpl.java:94)
   at java.net.DatagramSocket.bind(DatagramSocket.java:392)
   at java.net.MulticastSocket.<init>(MulticastSocket.java:172)
   at java.net.MulticastSocket.<init>(MulticastSocket.java:136)
   at org.serviio.util.MultiCastUtils.startMultiCastSocketForListening(MultiCastUtils.java:47)
   at org.serviio.upnp.discovery.DiscoverySSDPMessageListener.run(DiscoverySSDPMessageListener.java:89)
   at java.lang.Thread.run(Thread.java:745)


You need to do a clean start of serviio, and immediately try and play the online sources, then post the whole debug log.
<<

Ramses2

Streaming enthusiast

Posts: 23

Joined: Fri Sep 05, 2014 5:29 am

Post Thu Feb 04, 2016 9:16 pm

Re: Plugins

jhb50 wrote:You need to do a clean start of serviio, and immediately try and play the online sources, then post the whole debug log.


How to make a clean start Serviio?
<<

jhb50

DLNA master

Posts: 2856

Joined: Thu Jun 30, 2011 9:32 pm

Post Thu Feb 04, 2016 10:00 pm

Re: Plugins

same way you started it to get the debug log, but first erase the serviio.log files in the serviio/logs directory
<<

Ramses2

Streaming enthusiast

Posts: 23

Joined: Fri Sep 05, 2014 5:29 am

Post Thu Feb 04, 2016 10:23 pm

Re: Plugins

jhb50 wrote:same way you started it to get the debug log, but first erase the serviio.log files in the serviio/logs directory


My serviio log after clean restart
Attachments
serviio.log
(2.87 KiB) Downloaded 162 times
<<

jhb50

DLNA master

Posts: 2856

Joined: Thu Jun 30, 2011 9:32 pm

Post Fri Feb 05, 2016 4:52 am

Re: Plugins

That simply says you have an error that prevented Serviio from starting. I can't help you with that.
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 3310

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Fri Feb 05, 2016 10:50 pm

Re: Plugins

Ramses2 wrote:
jhb50 wrote:same way you started it to get the debug log, but first erase the serviio.log files in the serviio/logs directory


My serviio log after clean restart


It says the address is in use. I don't know if it is referring to the IP address of the computer, or something to do with the database. I suggest reinstalling Serviio as the first step.
Dan

Panasonic ST30 Plasma, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Insignia Roku TV, Roku 4, Ultra and Stick, Nvidia Shield, Yamaha RX-V583 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 18 TB hard drive space | Test server Windows 10 Pro, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

HOWTO: Enable debug logging HOWTO: Identify media file contents

Return to General discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.