FAQ  •  Register  •  Login

streaming desk top to tv

<<

Kyle0815

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Wed Dec 05, 2012 1:11 pm

Post Wed Dec 05, 2012 1:34 pm

Re: streaming desk top to tv

Hi,

is there a reason why the howto uses these direct show filters, instead of the screen capture source "screen://" that comes with vlc?
I've been experimenting shortly with the vlc desktop streaming and can't get serviio to accept my stream. The problem seems to be ffmpeg, it gives me lots of errors when I try ffmpeg -i "http://<my-ip>:<my-port>". However, when I open this url in vlc on another computer in my network, it shows the stream just fine. I am running win7 64bit, serviio 1.0.1, vlc 2.0.4 with the following command:
  Code:
vlc -vvv screen:// :screen-fps=24.000:sout=#transcode{vcodec=h264,vb=1000,scale=1,acodec=mpga,ab=128,channels=2,samplerate=44100}:http{mux=ts,dst=:8080/} :sout-keep


The ffmpeg that came with serviio1.0.1 says:
  Code:
c:\Program Files\Serviio\lib>ffmpeg -i "http://<my-ip>:<my-port>"
ffmpeg version N-42368-gbf53863 Copyright (c) 2000-2012 the FFmpeg developers
  built on Jul 10 2012 03:40:45 with gcc 4.6.3
  configuration: --enable-static --disable-shared --disable-ffplay --disable-ffserver --enable-memalign-hack --enable-libmp3lame --enable-librtmp --extra-libs='-lrtmp -lpolarssl -lws2_32 -lwinmm' --arch=x86 --enable-runtime-cpudetect --enable-pthreads --target-os=mingw32 --cross-prefix=i686-w64-mingw32- --pkg-config=pkg-config
  libavutil      51. 64.100 / 51. 64.100
  libavcodec     54. 33.100 / 54. 33.100
  libavformat    54. 15.102 / 54. 15.102
  libavdevice    54.  1.100 / 54.  1.100
  libavfilter     3.  1.100 /  3.  1.100
  libswscale      2.  1.100 /  2.  1.100
  libswresample   0. 15.100 /  0. 15.100
[h264 @ 0441A160] non-existing PPS referenced
[h264 @ 0441A160] non-existing PPS 0 referenced
[h264 @ 0441A160] decode_slice_header error
[h264 @ 0441A160] no frame!


The 4 last lines are repeated over and over again. As said, the stream plays in vlc on another machine. Would greatly appreciate any hint!

Bye, Kyle.
<<

jhb50

DLNA master

Posts: 2856

Joined: Thu Jun 30, 2011 9:32 pm

Post Wed Dec 05, 2012 7:36 pm

Re: streaming desk top to tv

is there a reason why the howto uses these direct show filters,

Yes because the process works with them if you follow the process explicitly which includes using vlc 1.1.10 and transcoding to MPEG2video

Also ffmpeg -i http://localhost:8081 will then display the mpeg2 stream parameters.

Of course you are welcome to beat your brains out developing your own process. Who knows, you might be the first one to succeed!
<<

henny

Serviio newbie

Posts: 4

Joined: Mon Jan 21, 2013 9:25 pm

Post Mon Jan 21, 2013 10:08 pm

Re: streaming desk top to tv

Hey There, I can pick up stream from TV but picture is shocking, I can barely make out the image, its all grey with black lines through it ( I duplicated the output in my bat file and took a screen shot and uploaded it)

I've tried every single bat file that people have posted on here and they all give me the same result

however, When i use the Gui interface, open capture device -> stream -> options -> and paste the the bat file in "stream output string" and click stream the stream i get a good image in vlc.

Running:

VLC 1.1.10
VACGD
SCR

OS: win7 enterprise 32-bit (6.1,build 7601)
Model: Satellite Pro s500
Processor: intel(R) CORE(TM) i5 CPU M 520 @2.40GHz (4CPUs), ~2.4GHz
Memory: 4096MB RAM
DirectX 11


IM using the bat file from wiki

@echo off

:This bat is used to stream the desktop with VLC using HTTP
:A corresponding player must be started using HTTP

"C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe" -vvv dshow:// --sout=#transcode{venc=ffmpeg,vcodec=mp2v,vb=10000,fps=24,scale=0.5,width=1280,acodec=mp3,ab=192,channels=2,samplerate=44100}:std{access=http,mux=ts,dst=:8081} --no-sout-rtp-sap --no-sout-standard-sap --ttl=1 --sout-keep :dshow-vdev=screen-capture-recorder :dshow-adev=virtual-audio-capturer :dshow-caching=2000

:Exit

MY ffmpeg

"C:\Program Files\Serviio\lib\ffmpeg.exe" -i "http://192.168.x.x:8081"


C:\Users\Educator>"C:\Program Files\Serviio\lib\ffmpeg.exe" -i "http://192.168.x.x:8081"

ffmpeg version N-42368-gbf53863 Copyright (c) 2000-2012 the FFmpeg developers
built on Jul 10 2012 03:40:45 with gcc 4.6.3
configuration: --enable-static --disable-shared --disable-ffplay --disable-ffs
erver --enable-memalign-hack --enable-libmp3lame --enable-librtmp --extra-libs='
-lrtmp -lpolarssl -lws2_32 -lwinmm' --arch=x86 --enable-runtime-cpudetect --enab
le-pthreads --target-os=mingw32 --cross-prefix=i686-w64-mingw32- --pkg-config=pk
g-config
libavutil 51. 64.100 / 51. 64.100
libavcodec 54. 33.100 / 54. 33.100
libavformat 54. 15.102 / 54. 15.102
libavdevice 54. 1.100 / 54. 1.100
libavfilter 3. 1.100 / 3. 1.100
libswscale 2. 1.100 / 2. 1.100
libswresample 0. 15.100 / 0. 15.100
http://192.168.x.x:8081: Input/output error


I Dont think its a problem with my TV coz as i said, when i add the Duplicate code to the bat it still does it.

Any suggestions?
Attachments
image blurry.gif
image blurry.gif (170.28 KiB) Viewed 10995 times
<<

jhb50

DLNA master

Posts: 2856

Joined: Thu Jun 30, 2011 9:32 pm

Post Tue Jan 22, 2013 2:53 am

Re: streaming desk top to tv

Try changing the screen resolution of your display to 1280x720 before running the bat.
<<

henny

Serviio newbie

Posts: 4

Joined: Mon Jan 21, 2013 9:25 pm

Post Tue Jan 22, 2013 5:58 am

Re: streaming desk top to tv

jhb50 wrote:Try changing the screen resolution of your display to 1280x720 before running the bat.



YAHHHH YOUR MY HERO

Fixed the problem. thank you very much
<<

henny

Serviio newbie

Posts: 4

Joined: Mon Jan 21, 2013 9:25 pm

Post Tue Jan 22, 2013 6:21 am

Re: streaming desk top to tv

One quick question, this doesn't use any of my monthly data does it?

For instance, If i was to stream a power point presentation to my TV, this would not use any of my monthly data would it? as I'm not using the internet?
<<

jhb50

DLNA master

Posts: 2856

Joined: Thu Jun 30, 2011 9:32 pm

Post Tue Jan 22, 2013 2:13 pm

Re: streaming desk top to tv

Right.
<<

henny

Serviio newbie

Posts: 4

Joined: Mon Jan 21, 2013 9:25 pm

Post Wed Jan 23, 2013 4:29 am

Re: streaming desk top to tv

During a 2 hour stream of my desktop to tv i encountered 20 iregular 2sec stops (im guessing buffer) iregular in that i had maybe 8 stops in 15mins and then none for 30mins.

Is this normal? sre their any tips or tricks to prevent this?

Secondly, about every 30mins the audio was noticbly infront of the video (e.g the actors words in the movie were behind there lip movement) - i had to stop the stream and re open.

I'm not sure wether the stops(buffers?) have anything to do with the video falling behind the audio, but again any tips or tricks to help fix this problem would be great.

THANKS again for your guys help
<<

jhb50

DLNA master

Posts: 2856

Joined: Thu Jun 30, 2011 9:32 pm

Post Wed Jan 23, 2013 5:26 am

Re: streaming desk top to tv

Dependent on your cpu. I have no similar problems with 8core I7 but if you have an older 2 core system it may not be able to keep up.
<<

yogevk

Serviio newbie

Posts: 2

Joined: Thu Feb 07, 2013 3:11 pm

Post Thu Feb 07, 2013 3:25 pm

Re: streaming desk top to tv

Hey, with your help I've managed to stream my DVB-T card with vlc and serviio to my smart-TV and to my xtreamer side-winder.
i get video and audio on my smart-TV but my xtreamer only gets video.
this is what i'v enterd in VLC:
  Code:
sout=#transcode{venc=ffmpeg,vcodec=mp2v,vb=10000,fps=24,scale=0.5,width=1280,samplerate=44100}:std{access=http,mux=ts,dst=:8081} --no-sout-rtp-sap --no-sout-standard-sap --ttl=1 --sout-keep


I've removed this:
  Code:
acodec="aac",ab=64,channels=2

because it's the only way i get audio on my smart-TV. even if add those option i don't get audio on my xtreamer.
i don't need it to work in the TV, it was just for check.but i need audio in my xtreamer.

can you help me?
<<

jhb50

DLNA master

Posts: 2856

Joined: Thu Jun 30, 2011 9:32 pm

Post Thu Feb 07, 2013 5:06 pm

Re: streaming desk top to tv

You need to find out what codecs xstreamer will play..ac3, mp3,flac etc then get vlc to encode to it.
<<

yogevk

Serviio newbie

Posts: 2

Joined: Thu Feb 07, 2013 3:11 pm

Post Thu Feb 07, 2013 5:37 pm

Re: streaming desk top to tv

jhb50 wrote:You need to find out what codecs xstreamer will play..ac3, mp3,flac etc then get vlc to encode to it.


this is from their website:

Media files supported
Video containers:
MPEG1/2/4 Elementary (M1V, M2V, M4V)
MPEG1/2 PS (M2P, MPG)
MPEG2 Transport Stream (TS, TP, TRP, M2T, M2TS, MTS)
VOB
AVI, ASF, WMV
Matroska (MKV)
AVC HD
MOV (H.264), MP4, RMP4
FLV - Flash Video
Video codecs:
Audio containers:
AAC, M4A
MPEG audio (MP1, MP2, MP3, MPA)
WAV
WMA
FLAC
OGG
RMP4
FLC
PCM
PLSX

Audio codecs:
Audio Down Mix : DTS-HD MA, DTS-HD HR
Photo formats : JPEG, BMP, PNG, GIF, HD JPEG
Other formats: ISO, IFO, FLV, RM, RA, RAM
Subtitle formats : SRT, SMI, SUB, SSA, IDX
Streaming formats : RTSP, FLV


i've tried mp3 and aac and it didn't worked.
<<

jhb50

DLNA master

Posts: 2856

Joined: Thu Jun 30, 2011 9:32 pm

Post Thu Feb 07, 2013 10:29 pm

Re: streaming desk top to tv

I can only suggest you try others that VLC also supports.
<<

suldi15

Serviio newbie

Posts: 10

Joined: Sun Feb 10, 2013 3:56 pm

Post Mon Feb 11, 2013 6:00 pm

Re: streaming desk top to tv

i could not work it out
<<

jhb50

DLNA master

Posts: 2856

Joined: Thu Jun 30, 2011 9:32 pm

Post Mon Feb 11, 2013 6:19 pm

Re: streaming desk top to tv

This is your first post. What could you not work out?
<<

suldi15

Serviio newbie

Posts: 10

Joined: Sun Feb 10, 2013 3:56 pm

Post Mon Feb 18, 2013 4:04 pm

Re: streaming desk top to tv

i managed to stream it to my tv but it its in a negative effect and the size is small and it is streaming late
<<

jhb50

DLNA master

Posts: 2856

Joined: Thu Jun 30, 2011 9:32 pm

Post Mon Feb 18, 2013 4:19 pm

Re: streaming desk top to tv

Sounds like you did not follow the instructions exactly.
<<

suldi15

Serviio newbie

Posts: 10

Joined: Sun Feb 10, 2013 3:56 pm

Post Sat Feb 23, 2013 3:45 pm

Re: streaming desk top to tv

i got the video right but when i select it on my tv it says audio format not supported but i'm using mp3
<<

danprice86

Serviio newbie

Posts: 9

Joined: Mon Jul 08, 2013 2:05 am

Post Tue Jul 09, 2013 5:37 am

Re: streaming desk top to tv

Hello,

Can anyone assist me?

I am having problems making the Bat file run. I have installed all necessary video/audio recorders, they are listed in VLC etc.

I am running the below Bat, as per the wiki, with the exe location and the audio device amended. All I get is a repeating command line in command prompt, that is: C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC>StreamDesktop.bat (it just flashes and repeats over and over v quickly). I have tried adding .exe after the VLC location and the same thing happens (not sure if it should be there or not?). VLC does not launch.

The bat file is not word wrapped.

StreamDesktop.bat

@echo off

:This bat is used to stream the desktop with VLC using HTTP
:A corresponding player must be started using HTTP

"C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC" -vvv dshow:// --sout=#transcode

{venc=ffmpeg,vcodec=mp2v,vb=10000,fps=24,scale=0.5,width=1280,acodec=mp3,ab=192,channels=2,samplerate=

44100}:std{access=http,mux=ts,dst=:8081} --no-sout-rtp-sap --no-sout-standard-sap --ttl=1 --sout-keep

:dshow-vdev=screen-capture-recorder :dshow-adev=virtual-audio-capturer :dshow-caching=2000

:Exit
<<

jhb50

DLNA master

Posts: 2856

Joined: Thu Jun 30, 2011 9:32 pm

Post Tue Jul 09, 2013 12:44 pm

Re: streaming desk top to tv

C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC>StreamDesktop.bat

Why is your prompt set to C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC>
and where is StreamDesktop.bat located?
My prompt is the windows default of C:\Users\John>
and I start it with C:\BAT\streamdesktop.bat
PreviousNext

Return to General discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.