FAQ  •  Register  •  Login

Mediabrowser Login "Remember Me"

<<

kittmaster

Serviio lover

Posts: 55

Joined: Mon Aug 21, 2017 4:34 am

Post Tue Jan 30, 2018 1:26 pm

Mediabrowser Login "Remember Me"

I'm using Chrome as my main browser of choice, I can't seem to figure out why the remember me option doesn't work. I check it, view a few things, close the browser come back in say.......10 minutes, I have to login again.......isn't remember me supposed to maintain a cookie or something so I don't have to keep logging back in?

I've cleaned cache etc etc... it just never seems to retain.

Thoughts?
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 3138

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Tue Jan 30, 2018 1:34 pm

Re: Mediabrowser Login "Remember Me"

Mine works fine with Chrome on multiple computers. I'm not totally familiar with all of the Chrome settings, but I would expect that something has been set to either not retain cookies from MediaBrowser or sites in general.
Dan

Panasonic ST30 Plasma, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Insignia Roku TV, Roku 4, Ultra and Stick, Nvidia Shield, Yamaha RX-V583 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 18 TB hard drive space | Test server Windows 7 Home Premium, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

HOWTO: Enable debug logging HOWTO: Identify media file contents
<<

freaknik

User avatar

DLNA master

Posts: 255

Joined: Thu Mar 27, 2014 2:05 pm

Post Wed Jan 31, 2018 9:42 am

Re: Mediabrowser Login "Remember Me"

Some browsers have a setting to erase all cookies after you close it so it starts fresh every time. I don't use Chrome so not sure where to look but I know Firefox has the setting. Good luck.
<<

kittmaster

Serviio lover

Posts: 55

Joined: Mon Aug 21, 2017 4:34 am

Post Sat Feb 09, 2019 11:57 pm

Re: Mediabrowser Login "Remember Me"

As of today, still having the same issue. I assume it is cookie based?

Anyone have any other thoughts?
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 3138

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Sun Feb 10, 2019 12:46 am

Re: Mediabrowser Login "Remember Me"

Yes, it uses cookies to keep you logged in. I have no issues with Chrome, Edge or IE. In Chrome, I did find a setting in the Advanced/Security/Content Settings/cookies, where cookies can be deleted when closing the browser. It's labeled "Keep local data only until you quit your browser". Mine is turned off. Perhaps yours is on.
Dan

Panasonic ST30 Plasma, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Insignia Roku TV, Roku 4, Ultra and Stick, Nvidia Shield, Yamaha RX-V583 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 18 TB hard drive space | Test server Windows 7 Home Premium, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

HOWTO: Enable debug logging HOWTO: Identify media file contents
<<

kittmaster

Serviio lover

Posts: 55

Joined: Mon Aug 21, 2017 4:34 am

Post Sun Feb 10, 2019 1:25 am

Re: Mediabrowser Login "Remember Me"

I just checked....it is off so is 3rd party.......just tested again, same issue...... I don't get it....every other site works normally...???
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 3138

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Sun Feb 10, 2019 3:54 pm

Re: Mediabrowser Login "Remember Me"

kittmaster wrote:I just checked....it is off so is 3rd party.......just tested again, same issue...... I don't get it....every other site works normally...???


Yeah, that is strange. I've run out of suggestions. Not sure if any of your extensions have the ability to whitelist sites, but if you can find that you might add it there.
Dan

Panasonic ST30 Plasma, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Insignia Roku TV, Roku 4, Ultra and Stick, Nvidia Shield, Yamaha RX-V583 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 18 TB hard drive space | Test server Windows 7 Home Premium, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

HOWTO: Enable debug logging HOWTO: Identify media file contents
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 16992

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Mon Feb 11, 2019 11:17 am

Re: Mediabrowser Login "Remember Me"

It doen't use cookies (on any modern browser), but the local session store in the browser.
<<

kittmaster

Serviio lover

Posts: 55

Joined: Mon Aug 21, 2017 4:34 am

Post Tue Feb 12, 2019 1:22 pm

Re: Mediabrowser Login "Remember Me"

Sooooooo how do I fix that......exactly?

Is that something persistent? or can be set to be?
<<

freaknik

User avatar

DLNA master

Posts: 255

Joined: Thu Mar 27, 2014 2:05 pm

Post Wed Feb 13, 2019 6:56 pm

Re: Mediabrowser Login "Remember Me"

in firefox erasing profile starts fresh.

If you run at bash or cmd

firefox -P

it brings up a gui dialog with your profile, hit delete, it erases everything.

Then create new profile and start.

If that doesn't work, gasoline on the laptop, couch, whole house, burn it all, we'll regroup in Belize!
<<

kittmaster

Serviio lover

Posts: 55

Joined: Mon Aug 21, 2017 4:34 am

Post Wed Feb 13, 2019 9:22 pm

Re: Mediabrowser Login "Remember Me"

I'm using Chrome not Firefox. Same procedure?
<<

freaknik

User avatar

DLNA master

Posts: 255

Joined: Thu Mar 27, 2014 2:05 pm

Post Thu Feb 14, 2019 12:33 pm

Re: Mediabrowser Login "Remember Me"

idk, chrome gives me lots of random problems like you mentioned.

If you don't like firefox use just about any other browser, I am sure problem go bye bye.

I don't use windows but the files are in a folder for your profile each os and browser.

But then you have to make a new one which I don't know how to do in chrome because i never use it.

This conversation though:

You: My crappy browser doesn't work because it's crappy

Me: So use one that works.

You: But I want to force this one to work!

Me: Image
<<

kittmaster

Serviio lover

Posts: 55

Joined: Mon Aug 21, 2017 4:34 am

Post Thu Feb 14, 2019 5:09 pm

Re: Mediabrowser Login "Remember Me"

freaknik wrote:idk, chrome gives me lots of random problems like you mentioned.

If you don't like firefox use just about any other browser, I am sure problem go bye bye.

I don't use windows but the files are in a folder for your profile each os and browser.

But then you have to make a new one which I don't know how to do in chrome because i never use it.

This conversation though:

You: My crappy browser doesn't work because it's crappy

Me: So use one that works.

You: But I want to force this one to work!

Me: Image


It is a good point, but since my entire toolchains, life, passwords and extensions all use that browser, to try and "convert" just doesn't makes sense ........does it?

Do you go out and buy a new house because the bedroom door doesn't close properly? Chances are you find a way to fix it.......and then move on.
<<

freaknik

User avatar

DLNA master

Posts: 255

Joined: Thu Mar 27, 2014 2:05 pm

Post Thu Feb 14, 2019 6:08 pm

Re: Mediabrowser Login "Remember Me"

Lol can't relate, don't know what you mean by toolchains, your life is in chrome browser lol?

I don't use browser extensions and remember all my passwords or use keepass.

If the bathroom door was closing on part of my body making the house and living there untenable than yes I would leave.

Return to Serviio Support & Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.