FAQ  •  Register  •  Login

SOLVED: Kodi does not register Serviio on Android boxes

<<

Janiporo

Streaming enthusiast

Posts: 28

Joined: Mon Mar 19, 2012 2:05 pm

Post Sun Dec 13, 2020 3:17 pm

SOLVED: Kodi does not register Serviio on Android boxes

I have three Android smart-tv-boxes (one of them is Xiaomi Mi Box), and also Linux PC.

I upgraded my movie server (Linux Ubuntu Mate 20.04.1), and now for some reason my KODI-players do not register to Serviio. (they do not show in connecterd devices)

I am using Serviio 2.1

My Amplifier and Blu Ray-player does register as connected devices.

On my old movie server every device with KODI registered and worked just fine.

So there is some conflict between KODI and Serviio. But what?

Any Ideas where to start? :roll:
Last edited by Janiporo on Tue Dec 15, 2020 1:31 pm, edited 1 time in total.
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 4359

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Sun Dec 13, 2020 8:53 pm

Re: Kodi does not register Serviio on Android boxes and pc

Conflict? Doesn't seem to be. I use Kodi on two different Nvidia Shield players, and both see Serviio without an issue. You do have to have uPnP support enabled in Kodi, which is buried in one of the Expert menu settings. But I use it every day with both Shield players without a problem.
Dan

LG NANO85 4K TV, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Insignia Roku TV, Roku Ultra, Premiere and Stick, Nvidia Shield, Yamaha RX-V583 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 22 TB hard drive space | Test server Windows 10 Pro, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

HOWTO: Enable debug logging HOWTO: Identify media file contents
<<

Janiporo

Streaming enthusiast

Posts: 28

Joined: Mon Mar 19, 2012 2:05 pm

Post Sun Dec 13, 2020 8:57 pm

Re: Kodi does not register Serviio on Android boxes and pc

I have not touched my android-boxes, and they worked before with older movie server, that has older Linux, and older Serviio.

Luckily I have this older Serviio on my hard drive, and I will test it. If the problem is cured, then there is a bug in new Serviio
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 4359

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Sun Dec 13, 2020 11:50 pm

Re: Kodi does not register Serviio on Android boxes and pc

No, there's no bug in 2.1. I have it on both of my media computers. Both of my Shield players work with it just fine. Have you made any changes at all with your home network? Are the Android players on the same network segment, and not being blocked by a router or WiFi setting?
Dan

LG NANO85 4K TV, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Insignia Roku TV, Roku Ultra, Premiere and Stick, Nvidia Shield, Yamaha RX-V583 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 22 TB hard drive space | Test server Windows 10 Pro, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

HOWTO: Enable debug logging HOWTO: Identify media file contents
<<

Janiporo

Streaming enthusiast

Posts: 28

Joined: Mon Mar 19, 2012 2:05 pm

Post Tue Dec 15, 2020 1:30 pm

Re: Kodi does not register Serviio on Android boxes and pc

Solved it!

Only difference physically was that that old server was connected via LAN-cable, and this used WLAN.

I turned servers wifi off and connected this to LAN-cable and everything works. (Faster anyway, so also better)

So it must be some setting in my wireless router, as you suggested :D

Return to Serviio Support & Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 31 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.