FAQ  •  Register  •  Login

1.6.1 doesn't work with Samsung C series TV

<<

svb

Serviio newbie

Posts: 8

Joined: Thu Jul 15, 2010 9:38 am

Post Sun Jun 05, 2016 5:24 pm

1.6.1 doesn't work with Samsung C series TV

I have just upgraded from 1.4 to 1.6.1. The upgrade was fine, all settings transferred to new version, library refresh finished and I can see everything working in Serviio web console. However, the TV doesn't see any content in the library. I'm able to select Serviio as a source device, but when I try to browse the Video category, it always shows error message "No movies in this device". The same for Music and Photos.
I've checked it with other DLNA client (an Android app called Bubble UPnP) and the browsing is quite slow but in the end it works and I can browse and play the content of my library.
I'd like to ask if somebody else has had the same problem and how to solve it.
I run Serviio on Synology NAS as a DS manager package, if it does matter. I've also tried to restart it few times.
Thanks in advance for any answers.
<<

svb

Serviio newbie

Posts: 8

Joined: Thu Jul 15, 2010 9:38 am

Post Mon Jun 06, 2016 6:12 pm

Re: 1.6.1 doesn't work with Samsung C series TV

Is there anyone with Samsung C series TV who could confirm if 1.6.1 works for him or not? Maybe I should try to reinstall Serviio? But how come it works with another client?
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 4019

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Mon Jun 06, 2016 6:42 pm

Re: 1.6.1 doesn't work with Samsung C series TV

I don't have a C series, just H and JU series. These both see my media with no issues.

I have no explanation as to why some devices see media and some don't. Make certain your update didn't change your selected profile for the TV. I don't know how much work it is to remove and reinstall Serviio on a NAS, but might be worth a try as well.
Dan

Samsung NU7100 4K TV, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Insignia Roku TV, Roku Ultra, Premiere and Stick, Nvidia Shield, Yamaha RX-V583 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 22 TB hard drive space | Test server Windows 10 Pro, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

HOWTO: Enable debug logging HOWTO: Identify media file contents
<<

svb

Serviio newbie

Posts: 8

Joined: Thu Jul 15, 2010 9:38 am

Post Mon Jun 06, 2016 8:11 pm

Re: 1.6.1 doesn't work with Samsung C series TV

Thanks for your input. The profile is set OK, I'll try reinstalling.
<<

zip

User avatar

Serviio developer / Site Admin

Posts: 17147

Joined: Sat Oct 24, 2009 12:24 pm

Location: London, UK

Post Sun Jun 12, 2016 9:54 am

Re: 1.6.1 doesn't work with Samsung C series TV

I have C series and it works well
<<

gslater

Serviio newbie

Posts: 4

Joined: Tue Jun 14, 2016 5:46 am

Post Tue Jun 14, 2016 5:52 am

Re: 1.6.1 doesn't work with Samsung C series TV

I've got a Samsung BD-C5500 that won't play any online content (using Groovy plugin) with 1.6.1. 1.6 works fine. With 1.6.1 it usually tells me the video is an unsupported format but sometimes tries to play and screen is nothing but artifacts. Just fell back to 1.6 and all is working again.
<<

jhb50

DLNA master

Posts: 2843

Joined: Thu Jun 30, 2011 9:32 pm

Post Mon Jun 20, 2016 6:18 pm

Re: 1.6.1 doesn't work with Samsung C series TV

What is the stream url and the plugin you are using? One of them is causing the problem.

Return to Samsung

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.