FAQ  •  Register  •  Login

Unable to communicate with server.

<<

klutchyatar

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Wed Apr 22, 2020 6:18 pm

Post Sat May 02, 2020 2:56 pm

Unable to communicate with server.

Hello
The KDL-60ex645 can see SERVIIO (v1.9) but whenever it attempts to retrieve Audio (MP3) or Photo (JPG) it receives a NOT ACCESSIBLE message. I see this has happened quite a bit but none of the solutions on the Forum address my problem. I've tried every available profile for the Sony BRAVIA as well as the DLNA Generic. I've traced the process several times with DEBUG and I'm attaching the last . They all look very similar. I've deleted the SERVER from the TV; Reset the TV's Factory settings; Reset the MODEM/ROUTER; Restarted SERVIIO many times and etc. The TV supports DLNA and has the latest software/firmware according to SONY. Making matters even more confusing is that I have another older Sony TV (KDL-40NX700) that works fine with SERVIIO in that it is able to retrieve my Photos and Music. The Server is running on a WINDOWS 7 PC in all cases. I also can communicate with a Yamaha A/V Receiver without any problems. I would appreciate any help that you could provide. I apologize if this has happened previously and I've somehow overlooked the solution as I searched the forums. The SERVIIO console reports this device as active prior to my attempting to access the Photo or Audio files. When comparing the DEBUG files from other successful devices (Sony KDL-40NX700), it appears as soon as a RETRIEVE DEVICE DESCRIPTION is presented for the KDL-60EX645, that is the end of any meaningful contact. I can access the URL noted on the RETRIEVE from the PC. The IP address of the TV is correct. The RENDERER flag is on. What am I overlooking? Let me know if more information would be helpful.

Thanks..
mouse clicker
Last edited by klutchyatar on Sun May 03, 2020 5:26 pm, edited 1 time in total.
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 3952

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Sat May 02, 2020 8:56 pm

Re: Unable to communicate with server.

You didn't attach the log, so can't look at that. But if Serviio is working fine with other players on your network, the problem isn't Serviio.

I've never had a Sony TV, but I have had a number of different Sony Blu Ray players. Over the years their DLNA support is gotten worse, and it's possible they just don't care any longer. With my Sony players, they went from supporting both Dolby TrueHD and DTS Master Audio over DLNA to just TrueHD. No technical reason for it, they just dropped support. My latest BD player has started acting strange (powering itself off during use), so I've finally convinced my wife to use my Nvidia Shield instead. I most likely won't even bother replacing the Sony, as we never play physical media any longer. I rip everything to my Serviio server and stream it instead.
Dan

Samsung NU7100 4K TV, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Insignia Roku TV, Roku Ultra, Premiere and Stick, Nvidia Shield, Yamaha RX-V583 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 22 TB hard drive space | Test server Windows 10 Pro, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

HOWTO: Enable debug logging HOWTO: Identify media file contents

Return to Sony

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.