FAQ  •  Register  •  Login

subtitle problem

<<

betilebra85

Serviio newbie

Posts: 1

Joined: Thu Dec 03, 2020 5:33 pm

Post Thu Dec 03, 2020 5:36 pm

subtitle problem

I have been using Serviio for several years with no problems, including numerous files with subtitles in srt files or embedded. I have suddenly found that subtitles no longer work, and this is on both an Lg tv and going through a DVR. With the tv the subtitle icon that would highlight when there was a subtitle available no longer does, and with the DVR when clicking for subtitle, it says that is not permitted. I can only conclude this has something to do with the program and not the devices. Might going to an earlier version of Serviio work? Has anyone else experienced this or have a solution?
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 4303

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Thu Dec 03, 2020 6:03 pm

Re: subtitle problem

Check to see if the profile assigned to your player(s) was changed. If files are being transcoded, that would lose any embedded captions, although the SRT files should still work. Perhaps the correct profile handles captions differently than the one it's using now. Depending on your media and what the TV supports, you could try the generic profile, which performs no transcoding.
Dan

LG NANO85 4K TV, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Insignia Roku TV, Roku Ultra, Premiere and Stick, Nvidia Shield, Yamaha RX-V583 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 22 TB hard drive space | Test server Windows 10 Pro, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

HOWTO: Enable debug logging HOWTO: Identify media file contents

Return to Serviio Support & Help

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.