FAQ  •  Register  •  Login

New Hitachi TV

<<

EMJ8

Serviio newbie

Posts: 3

Joined: Sun May 17, 2020 6:43 pm

Post Sun May 17, 2020 7:02 pm

New Hitachi TV

Hi everyone, I have just purchased a nice new TV for my boy that has dlna, currenlty we only use the TV in the livingroom and serviigo

Make Hitachi / Argos
Model: 24HE2000U / 24HB21T65U
https://www.argos.co.uk/product/8574703
http://tv.hitachi.eu/api/uploads/files/A01_[GB]_MB211S_43140UK_PVR_DVD_ORTAK_5044xxxx.pdf
(page29)

Its not seeing or playing most of the files on serviio whilst other devices are.
having had a play around with changing the profile some then play and other do not.

I found this profile which I wanted to try as it cant be any worse than the current setup, and the above manuals but Im not getting anywhere. I have trying saving the below into a file called user-profiles and placing this into the config folder but on reboot the server will not start.
Are there any Jedi's willing to give me a few pointers on how to get the data from the TV in order to build a profile or map the supported file formats from the manual on page 29 to a usable profile.

Thankyou very much for your help.
Last edited by EMJ8 on Mon May 18, 2020 7:51 pm, edited 1 time in total.
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 4019

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Sun May 17, 2020 9:17 pm

Re: New Hitachi TV

The user-profiles.xml file requires header and footer coding. Add this as the first two lines of your file:

  Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<Profiles version="1.0" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:noNamespaceSchemaLocation="http://www.serviio.org/xsd/profiles/v/1.10/Profiles.xsd">


And this as the very last line:

  Code:
</Profiles>
Dan

Samsung NU7100 4K TV, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Insignia Roku TV, Roku Ultra, Premiere and Stick, Nvidia Shield, Yamaha RX-V583 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 22 TB hard drive space | Test server Windows 10 Pro, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

HOWTO: Enable debug logging HOWTO: Identify media file contents
<<

EMJ8

Serviio newbie

Posts: 3

Joined: Sun May 17, 2020 6:43 pm

Post Mon May 18, 2020 3:16 pm

Re: New Hitachi TV

Hi atc98098

Many thanks, Ive added this to the profile but no joy, I then used your hitatchi test profile which did so thats good I know the user-profiles.xml works, just the code I have isnt.

I just need to find out what the TV can/play do and map it I guess, I know from the manual what the support USB File Formats are not sure if this is the same as the dlna.
Do you know how to pull this information from a television?
<<

atc98092

User avatar

DLNA master

Posts: 4019

Joined: Fri Aug 17, 2012 10:22 pm

Location: Washington (the state)

Post Mon May 18, 2020 3:50 pm

Re: New Hitachi TV

Intel does have an old app that is capable of pulling out what a device supports. It's called Intel Tools for uPnP Technology. It doesn't seem to be available from Intel any longer, but there are some web sites that still have it. I believe the app you are looking for is called Device Spy. It's been so long since I've used it, I can't offer any instructions. And not all devices report correctly through it. My Roku devices don't list their supported formats at all.

What they list as supported via USB may or may not be supported via DLNA. But it's a good place to start.
Dan

Samsung NU7100 4K TV, Samsung JU7100 4K TV, Sony BDP-S3500, Sharp 4K Roku TV, Insignia Roku TV, Roku Ultra, Premiere and Stick, Nvidia Shield, Yamaha RX-V583 AVR.
Primary server: Intel i5-6400, 8 gig ram, Windows 10 Pro, 22 TB hard drive space | Test server Windows 10 Pro, AMD Phenom II X4 965, 8 gig ram

HOWTO: Enable debug logging HOWTO: Identify media file contents
<<

EMJ8

Serviio newbie

Posts: 3

Joined: Sun May 17, 2020 6:43 pm

Post Mon May 18, 2020 6:17 pm

Re: New Hitachi TV

Thanks, Yes I not long just downloaded Device Spy this evening, I havehave the dump.

On a good note I have figured out why few films are showing as I have ran into the issue on my other TV which was due to the ampunt of Series/Films that are on there. I just use the folder to navigate nowadays which solves the issue.

This is the new profile, just needs a few tweaks which im not sure and the transcodeing bit at the end.




<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<Profiles version="1.0" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xsi:noNamespaceSchemaLocation="http://www.serviio.org/xsd/profiles/v/1.10/Profiles.xsd">

<Profile id="HITACHI1" name="Hitachi TV 24HE2000U/24HB21T65U" extendsProfileId="1">

<Identification>
<DeviceDescription type="urn:schemas-upnp-ord:device:MediaRenderer:1">
<FriendlyName substring="HITACHI TV" />
<ModelName substring="-" />
<ModelNumber substring="1.0" />
<ModelUrl substring="http://www.access-company.com/" />
<!-- http://tv.hitachi.eu/eu/en/product/28/24HE2000/features -->
<ModelDescription substring="IPI Media Renderer" />
<Manufacturer substring="ACCESS CO., LTD." />
<ManufacturerUrl substring="http://www.access-company.com/" />
<!-- http://tv.hitachi.eu" -->
<SerialNumber substring="" />
</DeviceDescription>
</Identification>

<MediaFormatProfiles>
<!-- Audio -->
<MediaFormatProfile mime-type="audio/L16;rate=44100;channels=1" name="LPCM">LPCM16_44_MONO</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="audio/L16;rate=44100;channels=2" name="LPCM">LPCM16_44_STEREO</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="audio/L16;rate=48000;channels=1" name="LPCM">LPCM16_48_MONO</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="audio/L16;rate=48000;channels=2" name="LPCM">LPCM16_48_STEREO</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="audio/mpeg">MP3</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="audio/mp4">AAC_ISO_320</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="audio/3gpp">AAC_ISO_320</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="audio/x-ms-wma">WMABASE</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="audio/x-ms-wma">WMAFULL</MediaFormatProfile>
<!-- Image -->
<MediaFormatProfile mime-type="image/jpeg">JPEG_SM</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="image/jpeg">JPEG_MED</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="image/jpeg">JPEG_LRG</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="image/png">PNG_LRG</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="image/png">PNG_TN</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="image/png">PNG_SM_ICO</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="image/png">PNG_LRG_ICO</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="image/gif">GIF_LRG</MediaFormatProfile>
<!-- Video -->
<MediaFormatProfile mime-type="video/mpeg" name="MPEG_TS_HD_NA_ISO">""</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="video/mpeg" name="MPEG_TS_HD_KO_ISO">""</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="video/mpeg" name="MPEG_TS_SD_KO_ISO">""</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="video/mpeg" name="MPEG_TS_SD_EU_ISO">""</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="video/mpeg" name="MPEG_TS_SD_NA_ISO">""</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="video/vnd.dlna.mprg-tts" name="MPEG_TS_SD_EU,MPEG_TS_SD_NA,MPEG_TS_SD_KO,MPEG_TS_HD_KO,MPEG_TS_HD_NA">""</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="video/vnd.dlna.mprg-tts" name="MPEG_TS_SD_EU_T,MPEG_TS_SD_NA_T,MPEG_TS_SD_KO_T,MPEG_TS_HD_KO_T,MPEG_TS_HD_NA_T">""</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="video/mpeg" name="MPEG_PS_PAL,MPEG_PS_NTSC">""</MediaFormatProfile>
<MediaFormatProfile mime-type="video/mp4">AVC_MP4_BL_CIF15_AAC_520</MediaFormatProfile>
</MediaFormatProfiles>

</Profile>

</Profiles>

Return to Transcoding

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by ST Software for PTF.